Lasagne Bolognese

Postat de Corina33 in Lasagna
3 Dec 2012 | 4952 vizualizari
Lasagne Bolognese

Preferatele lu' fii-mea...:)

Ingrediente

  • 1 cutie foi de lasagne
  • 100 g parmezan
  • Pentru sosul ragu:
  • 600 g carne tocata de vita (sau de care va place)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 400 g rosii decojite cuburi
  • rozmarin, salvie
  • sare, piper macinat
  • Ptr sosul bechamel:
  • 800 ml lapte
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • nucsoara rasa
  • sare, piper macinat

Mod de preparare

Se curata ceapa, morcovul si usturoiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei. Se adauga carnea si se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin.

Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, apoi se adauga 2 polonice de apa calda sau supa de legume si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic cam 30 de minute amestecand din cand in cand. Dupa jumatate de ora se adauga rosiile taiate si se mai fierbe 15 minute impreuna cu acestea.

Intre timp se prepara sosul bechamel: se prajeste faina in untul topit, se adauga laptele rece amestecand mereu si se fierbe pana se ingrosa sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se unge o tava cu unt, se aseaza un rand de foi de lasagne, o patrime de sos bechamel, o patrime din sosul ragu, o lingura de parmezan. 

Se repeta tot aranjamentul inca de 3 ori, ultimul rand de foi de lasagne care se acopera cu sos bechamel si parmezan. 

Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor aprox. jumatate de ora la foc potrivit. Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Lasagna cu peste

Postat de adnia

Lasagna cu peste

  Mod de preparare: In primul rand se incepe cu prepararea sosului rosu: se spala fileurile de peste, se taie cuburi si se pun in robotul de bucatarie, impreuna cu toate celelalte...

Citeste continuarea

Lasagne Bolognese

Postat de Bucatardinpasiune

Lasagne Bolognese

Incepem cu prepararea  sosului ragu, pentru ca dureaza cel mai mult. Razuim foarte fin telina si morcovul. Tocam marunt ceapa si calim usor toate legumele  in ulei de masline....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2012, 20:23
vai daaaa,pe placul meu
la 03.12.2012, 20:24
la 03.12.2012, 20:25
din asta vreau si eu
la 03.12.2012, 20:27
Nu că n-aş vrea, dar mai aştept
la 03.12.2012, 20:28
ce bunatate

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking