Ingrediente
- un pachet foi lasagna
- 2 pachetele parmezan(hochland am folosit eu) sau o rotita de cascaval
- carne tocata de vita+porc (600-700 g)
- lapte 700 ml
- 3 linguri faina
- doi morcovi
- o ceapa mare
- o telina mica
- sare, piper, boia, ghimbir, scortisoara, nucsoara
- rosii in bulion fara seminte ( pomodoro am folosit eu)
- 150 g unt
- 2 cani de supa sau de apa
Mod de preparare
Se prepara doua sosuri.
Primul este SOSUL RAGU - se toaca legumele si le calim intr-o lingura de unt si putin ulei de masline timp de 10 minute; apoi adugam carnea si doua cani de supa, pomodoro si lasam la fiert pentru o ora; condimentam dupa gust cu sare, piper, un praf de scortisoara, nucsoara si ghimbir.; dupa ce scade adaugam 100 de ml de lapte si mai lasam la fiert 10-15 minute.
Cel de-al doilea sos ese SOSUL BECHAMEL - intr-o olicica punem 100 g de unt si dupa ce se topeste adaugam cele 3 linguri de faina amestecand energic cu telul pentru a nu sa face cocoloase ; stingem compozitia cu cele 600 ml de lapte si lasam la fiert pana da un clocot amestecand prin ele.
Foilea de lasagna se fierb in apa clocotia cu sare ( sunt gata cand se vor ridica la suprafata).
Asamblarea se face astfel : unt pe fundul vasului de yena - sos bechamel-un strat de foi de lasagna( cate considerati, in vasul meu au intrat cate 4) - sosul ragu-sos bechamel-parmeza- strat de foi de lasagna ;
Am repetat procedeul pana ce am terminat toata compozitia; pe ultima foaie de lasagna punem pe alocuri firicele de unt, urmat de sosul bechamel si mult mult parmezan. Acoperim cu folie si dam la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mediu. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|