Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Postat de oanapl in Curcan
4 Feb 2024 | 2723 vizualizari
Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Concurs "Cele mai bune rețete cu carne" Recent mi-am propus să încerc să gătesc cât mai diversificat și cât mai sănătos posibil. Mi s-a părut interesantă această combinație și a fost pe gustul familiei mele. Vă invit să testați și voi această rețetă. Pentru reteta de Lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac sunt necesare urmatoarele ingrediente: foi lasagna, sos bechamel, carne curcan, spanac, ciuperci, parmezan, sos de rosii.

Ingrediente

  • Ingrediente reteta de Lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac
  • pentru sos bechamel:
  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • sare
  • nucșoară
  • 10 foi lasagna (care nu necesită prefierbere)
  • 500 g carne tocată de curcan
  • 6 linguri de ulei de măsline (sau de floarea soarelui)
  • 500 g ciuperci champignon
  • 150g spanac
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • ierburi aromatice (oregano, busuioc etc.)
  • sare
  • piper
  • 20 g unt
  • 400 ml sos de roșii
  • 40g parmezan
  • 100g cașcaval

Mod de preparare

Iata cum se prepara reteta de Lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Se începe cu sosul alb. Într-un vas se topește untul, se adaugă făina și se amestecă bine până se omogenizează. Se adaugă apoi treptat o parte din laptele fierbinte și se amestecă bine până se face cremos și apoi se diluează până se încorporează tot laptele. Se lasă să clocotească câteva minute, la foc mic de tot. Dacă au rămas totuși cocoloașe, se dă sosul printr-o sită. Se asezonează cu sare și opțional cu puțină nucșoară rasă și se lasă deoparte.


Într-o tigaie încinsă se adaugă 2 linguri de ulei de măsline și se călește carnea tocată la foc mic. Se amestecă din când în când pentru a nu se prinde.
Se toacă mărunt ceapa și se pune la călit în altă tigaie, în 2 linguri de ulei, apoi se transferă peste carne.
Se adaugă sosul de roșii și se lasă să fiarbă la foc mic. Se adaugă sare, piper si ierburile aromatice.
Ciupercile se spală, se usucă (eu le-am cojit) și se taie felii subțiri și se pun la călit separat, în 2 linguri de ulei de măsline, până când scade toată apa pe care o lasă. Se transferă peste carne.
Spanacul se spală, se usucă și se taie fâșii apoi se adaugă peste carne. se mai lasă să fiarbă câteva minute și se oprește focul.


Pe fundul vasului se pune mai întâi un strat subțire de sos alb. Se așează cu grijă primul strat de foi. Dacă dimensiunea vasului diferă de cea a foilor puteți rupe foile (prima dată se zgârie cu un cuțit, iar apoi se rup în mana în dreptul zgârieturii, altfel rupturile devin neregulate). Peste foi se pune compoziție de carne, apoi din nou foi, sos alb, carne și parmenzan. Din când în când se apasă cu mâna ca să se așeze bine. Ultimul strat este compus din foi și sos alb. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 35 de minute.

După această perioadă se scoate tava și se presară cașcavalul ras și se introduce tava in cuptor pentru 5-10 minute.

Se scoate tava și se lasă 10-15 minute să se răcorească lasagna și apoi se servește.

Vezi si reteta de Lasagna cu legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de curcan in sos de usturoi si patrunjel, la cuptor

Postat de merisor67

Friptura de curcan in sos de usturoi si patrunjel, la cuptor

Portionam carnea de curcan astfel incat sa incapa in tava. Curcanul meu a fost micut asa ca a avut loc lejer. Presaram condimentele pe friptura de curcan , o asezam in tava unde punem si...

Citeste continuarea

Friptura de curcan cu sos de rodii

Postat de Oana

Friptura de curcan cu sos de rodii

Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga bine. Condimenteaza pieptul de curcan cu sare si piper, apoi rumeneste-l in tigaie, pe ambele parti. Adauga vinul si lasa pe foc pana incepe sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2024, 00:17
la 05.02.2024, 09:47
la 05.02.2024, 10:16
la 05.02.2024, 10:31
la 05.02.2024, 17:57
Mulțumesc, Motanel!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking