Lasagna alla bolognese

Postat de lilik in Lasagna
7 Dec 2011 | 4199 vizualizari
Lasagna alla bolognese

nu pot descrie in cuvinte cat de gustoasa este....imi placeeeeee.

Ingrediente

  • 450-500 gr lasagne
  • parmezan ras dupa placul fiecaruia
  • PT SOSUL BECHAMEL:
  • 1 litru lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • putina nucsoara
  • piper
  • sare
  • PT SOSUL RAGU:
  • 450 gr carne tocata de vita
  • 200 gr carne de porc taiata bucatele mici
  • 2 sticle passata de rosii
  • 1 pahar cu vin rosu
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • 1 ceapa rosie
  • sare,piper
  • 1-2 foi de dafin

Mod de preparare

Prima data punem sosul ragu la foc:

tocam marunt morcovul,telina si ceapa si le punem intr-o oala la innabusit.Cand s-au unmuiat punem carnea tocata si cea de porc si o lasam pana se albeste toata si carnea tocata se desface frumos,apoi stingem cu vinul si lasam sa se evapore,dupa care punem passata de rosii si o sticla(de la passata) cu apa.

Lasam sa fiarba la foc mic cel putin 2 ore,amestecand din cand in cand.La sfarsit potrivim de sare si piper si cu 15-20de minute inainte de a stinge focul punem foile de dafin.

Prepararea sosului bechamel:

punem untul sa se topeasca intr-o craticioara,apoi adaugam faina in ploaie si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.Lasam pe foc pana vedem ca incepe sa devina auriu(dar ffff putin) apoi punem laptele si amestecam bine bine,apoi lasam la foc potrivit pana devine de consisitenta dorita.Potrivim de sare si punem putin piper si putina nucsoara.

Asamblarea:

Luam o tava dreptunghiulara si o ungem cu unt.Pe fundul acesteia punem un strat de sos ragu si presaram parmezan ras dupa plac,apoi acoperim cu un strat de lasagne(eu am cumparat cele ce nu au nevoie de fierbere) pe care il acoperim cu un strat de sos bechamel,apoi sos ragu si dupa aceea parmezan ras.

Procedam astfel cu 3-4 straturi de lasagne,iar la sfarsit amestecam sosul bechamel ramas cu sos ragu si punem peste ultimul strat de lasagne,apoi presaram cu parmezan ras din belsug.

Dam tava la cuptorul incins la 200° timp de 40-45 de minute(pana se rumenesc frumos deasupra),apoi lasam in cuptorul stins 10-15 minute sa se lege bine.

Servim calde cu mare pofta,langa un pahar cu vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagne Bolognese

Postat de Bucatardinpasiune

Lasagne Bolognese

Incepem cu prepararea  sosului ragu, pentru ca dureaza cel mai mult. Razuim foarte fin telina si morcovul. Tocam marunt ceapa si calim usor toate legumele  in ulei de masline....

Citeste continuarea

Lasagne Bolognese

Postat de Corina33

Lasagne Bolognese

Se curata ceapa, morcovul si usturoiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei. Se adauga carnea si se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin. Se caleste carnea pana isi schimba...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2011, 13:18
prima servita
la 07.12.2011, 13:50
la 07.12.2011, 14:51
la 07.12.2011, 15:01
aoleuuuu
la 07.12.2011, 15:19

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking