LASAGNA

Postat de kamy in Lasagna
22 Ian 2012 | 6273 vizualizari
LASAGNA

Prima data cand fac.Mi se parea ca-i ceva fff complicat de realizat,dar m-am lamurit...nu am avut dreptate.Relativ,usor de facut si bineanteles rezultatul....o bunatate.

Ingrediente

  • sos ragu
  • 300 gr.carne porc tocata
  • 300 gr.carne vita tocata
  • 1 morcov mare ras
  • 1 felie de telina rasa(cat palma si groasa de un deget)
  • 2 cepe potrivite,taiate marunt
  • 4-5 catei de usturoi,zdrobiti
  • un ardei rosu taiat cubulete
  • 500 ml.suc se rosii(productie proprie)
  • 250 ml.suc de rosii+suc de ardei(productie proprie)
  • 2-3 ling.pasta de gogosari
  • 150 ml.vin rosu
  • un varf de cutit,oregano,busuioc
  • cimbru cat iei cu 2 degete
  • 3-4 ling.ulei
  • sare,piper
  • sos bechamel
  • 1 cub unt(40.gr.aproximativ)
  • 1 ling.faina(nu chiar cu varf)
  • 500 ml.lapte
  • 2 cepe(mai mici)
  • 2 cuisoare
  • o foaie de dafin
  • un varf de cutit nucsoara
  • sare,piper
  • alte ingrediente
  • foi de lasagna(Monte Banato,care nu necesita fierbere)
  • branza mozzarella
  • branza parmezan

Mod de preparare

sos ragu

    Intr-o cratita cu peretii grosi se pun la calit in ulei,ceapa,morcovul si telina.Cand s-au inmuiat,se adauga usturoiul,ardeiul si vinul.Lasam sa fiarba pana scade si se evapora alcoolul.Punem  carnea tocata.Amestecam bine,dupa care punem capacul si lasam sa fiarba 15-20 min,la foc mic(trebuie sa fim atenti sa aiba suficient lichid,ca sa nu se arda.in cazul in care se evapora,adaugam putina apa fierbinte)Condimentam,adaugam bulionul si pasta de gogosar.Mai lasam sa fiarba 30-35 min,pana se formeaza un sos consistent.Inainte sa oprim focul cu 5 min adaugam verdeturile(uscate:)))) si potrivim gustul cu sare si piper.

sos bechamel

     Intr-o craticioara punem laptele la incalzit(nu trebuie sa fiarba).In lapte adaugam cepele,cuisoarele(eu le-am implantat in ceape)foaia de dafin.

        In alta craticioara,punem la topit untul,adaugam faina,amestecam bine,avand grija sa nu-si schimbe culoarea(adica sa nu se arda)dupa care adaugam laptele fierbinte,putin cate putin,amestecand bine,sa nu se faca,cocoloase.Lasam sa dea in cateva clocote,adaugam nucsoara,sare si piper dupa gust.

lasagna

Eu am folosit o tava 24x18

    Punem pe fundul tavii un strat subtire de sos ragu,asezam cat mai lipite foile de lasagna(le mai "croim daca e nevoie)punem iara un strat mai generos de sos ragu,peste sos bechamel,presaram mozzarella(pe care am ras-o mare)si parmezan,iara foi lasagna,sos ragu ....si tot asa pana aproape umplem tava.Deasupra presaram un strat generos de parmezam.Punem tava in cuptorul incins,acoperita cu alufolie,ptr.15 min,luam folia si mai lasam lasagna 20 min.

Se serveste calda,rece,cu muuul parmezam peste(cine doreste...eu da)cu ketchup.....fiecare dupa gustul lui.

Pofta maxima!!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "LASAGNA" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de lasagna de post

Postat de rocsi_1612

Reteta de lasagna de post

Iata cum se prepara Reteta de lasagna de post Umplutura de legume: Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il...

Citeste continuarea

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Postat de oanapl

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Iata cum se prepara reteta de Lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac Se începe cu sosul alb. Într-un vas se topește untul, se adaugă făina și se amestecă bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2012, 16:30
trebuie sa fac si eu neaparat!!!
la 22.01.2012, 16:41
preferata noastra
la 22.01.2012, 16:47

Excelent Kamy
bine ai revenit
la 22.01.2012, 16:55
mai fetelor deabia acum am terminat de pus toate pozele(ca tare greu merge)si voi....hop pe mine
la 22.01.2012, 16:58
rocsi...neaparat sa faci ca-i extra,super,mega...buuuna multe ingrediente,ceva munca dar....merita

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking