Lasagna cu vinete, dovlecei si carne de porc

Postat de simona72 in Lasagna
30 Iun 2014 | 10865 vizualizari
Lasagna cu vinete, dovlecei si carne de porc

Lasagna place tuturor, cel putin eu asa cred...Este versatila, se poate face in multe combinatii, sosul ragu se poate pastra si congela petru alte portii de lasagna, se poate face si in varianta vegetariana fara carne, iti permite sa faci si cu ingredientele pe care le ai la dispozitie...depinde doar de gusturile si de imaginatia voastra...Eu am ales de data asta sa combin lasagna cu carne cu ceva legume care acum se gasesc la discretie in piete...

Ingrediente

  • 1/2 cutie foi de lasagna
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 80-100 ml ulei de masline
  • 800 gr pulpa de porc
  • 500 ml suc de rosii
  • 1 mana frunze de cimbru proaspat
  • sare si piper dupa gust
  • pt sosul alb:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura plina faina
  • 300-400 ml lapte
  • 1 praf de sare si nucsoara
  • 80 gr mozzarella
  • in plus: 100 gr cascaval

Mod de preparare

Carnea de porc, se spala, se taie cubulete si se toaca. Se pun la incins 2-3 linguri ulei de masline, se adauga carnea tocata, se amesteca sa se desfaca carnea si se caleste. Se adauga sare si piper dupa gust. Vanata si dovlecelul se spala se sterge de surplusul de apa, nu se curata coaja, se taie cubulete si se prajesc la foc iute bucatelele de legume in cate 2 linguri de ulei masline la fiecare tura, pana le prajim pe toate.Am amestecat carnea tocata prajita cu bucatile de legume prajite. Sucul de rosii l-am asezonat cu sare si piper si  cimbru proaspat tocat marunt. 

Pentru sosul alb: se pune la incins uleiul de masline, se adauga faina, se amesteca cu un tel tip para sa se desfaca faina si se toarna cate putin din lapte, pana ajungem la consistenta dorita. (se aseamana cu o crema sau budinca) Se asezoneaza cu sare si nucsoara, iar la urma punem o mana buna de mozzarella rasa. Amestecam pana se topeste mozzarella si mai da un ultim clocot sosul.

Pentru asamblare eu am ales varianta care mi s-a parut cea mai usoara...nu am mai mers pe varianta clasica de a amesteca sosul ragu, adica sucul de rosii cu carnea, ci le-am lasat separat pe toate si le-am pus in straturi in felul urmator: am luat un vas termorezistent pe care l-am uns cu putin ulei de masline, am turnat jumatate din cantitatea de sos alb, peste sosul alb am pus un strat de foi de lasagna(pe care le-am trecut prin apa calduta dinainte). Peste foile de lasagna am pus sos de rosii, peste am pus din amestecul de carne si legume, inca in rand de foi de lasgna, sos de rosii, restul de carne si legume, foi de sagna si restul de sos alb. Deasupra am ras cascaval sau mozzarella, ce aveti, am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30-35 minute. Lasati sa se raceasca lasagna, portionati si serviti calda.Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vinete, dovlecei si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna cu ghebe, sos de rosii, mozzarella si parmezan

Postat de simona72

Lasagna cu ghebe, sos de rosii, mozzarella si parmezan

Ghebele se spala se lasa sa se zvante si se taie marunt din cutit. Se pune la incins 2-3 linguri ulei de masline, se adauga ciupercile, un praf de sare si piper si se calesc la foc iute 5 minute....

Citeste continuarea

Lasagna cu ton

Postat de caroline

Lasagna cu ton

Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt .Usturoiul il curatam de coaja. Punem o tigaie la foc potrivit.Punem la calit usturoiul impreuna cu fasiile de ansoa. Adaugam ceapa si amestecam cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2014, 14:03
vai ce bine arata!!!!direct la favorite!!!e pe lista de making soon
la 30.06.2014, 14:04
Un mare LIKE!
la 30.06.2014, 14:14
Super buna
la 30.06.2014, 14:18
Multumesc frumos!
la 30.06.2014, 14:19
Mmmm..ce bine arata!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking