Ingrediente
- 1/2 cutie foi de lasagna
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 80-100 ml ulei de masline
- 800 gr pulpa de porc
- 500 ml suc de rosii
- 1 mana frunze de cimbru proaspat
- sare si piper dupa gust
- pt sosul alb:
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura plina faina
- 300-400 ml lapte
- 1 praf de sare si nucsoara
- 80 gr mozzarella
- in plus: 100 gr cascaval
Mod de preparare
Carnea de porc, se spala, se taie cubulete si se toaca. Se pun la incins 2-3 linguri ulei de masline, se adauga carnea tocata, se amesteca sa se desfaca carnea si se caleste. Se adauga sare si piper dupa gust. Vanata si dovlecelul se spala se sterge de surplusul de apa, nu se curata coaja, se taie cubulete si se prajesc la foc iute bucatelele de legume in cate 2 linguri de ulei masline la fiecare tura, pana le prajim pe toate.Am amestecat carnea tocata prajita cu bucatile de legume prajite. Sucul de rosii l-am asezonat cu sare si piper si cimbru proaspat tocat marunt.
Pentru sosul alb: se pune la incins uleiul de masline, se adauga faina, se amesteca cu un tel tip para sa se desfaca faina si se toarna cate putin din lapte, pana ajungem la consistenta dorita. (se aseamana cu o crema sau budinca) Se asezoneaza cu sare si nucsoara, iar la urma punem o mana buna de mozzarella rasa. Amestecam pana se topeste mozzarella si mai da un ultim clocot sosul.
Pentru asamblare eu am ales varianta care mi s-a parut cea mai usoara...nu am mai mers pe varianta clasica de a amesteca sosul ragu, adica sucul de rosii cu carnea, ci le-am lasat separat pe toate si le-am pus in straturi in felul urmator: am luat un vas termorezistent pe care l-am uns cu putin ulei de masline, am turnat jumatate din cantitatea de sos alb, peste sosul alb am pus un strat de foi de lasagna(pe care le-am trecut prin apa calduta dinainte). Peste foile de lasagna am pus sos de rosii, peste am pus din amestecul de carne si legume, inca in rand de foi de lasgna, sos de rosii, restul de carne si legume, foi de sagna si restul de sos alb. Deasupra am ras cascaval sau mozzarella, ce aveti, am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30-35 minute. Lasati sa se raceasca lasagna, portionati si serviti calda.Sa va fie de bine!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vinete, dovlecei si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|