Lasagna cu vinete

Postat de deliciousflavours in Lasagna
25 Apr 2012 | 5521 vizualizari
Lasagna cu vinete

Lasagna este un preparat italienesc clasic, care consta din foi suprapuse de paste, branza si sos, la care putem adauga si alte ingrediente. Alaturi de pizza, lasagna este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucataria italieneasca. Cuvantul in sine isi are originile in greaca veche. Acesta a fost preluat de romani si mult mai tarziu, in secolul al XIV-lea, Francesco Zambrini nota intr-o carte de bucate o reteta de lasagna care continea straturi suprapuse de paste si de branza. Astazi, lasagna se prepara diferit in Italia, in functie de regiune, dar si de produsele de sezon. Unele dintre cele mai cunoscute tipuri de lasagna sunt lasagne alla bolognese si lasagna napoletana. Din cauza raspandirii sale in intreaga lume, lasagna a ajuns extrem de permisiva in ceea ce priveste continutul existent intre straturile de paste. Ajunge cu “istoria”, sa trecem la treaba ca tare pofta mi-e pe o portie generoasa de lasagna :)

Ingrediente

  • foi lasagna
  • 1 vanata mai mica
  • cascaval ras
  • 250-300 gr carne tocata
  • 1 ceapa mica
  • 3 fire ceapa verde
  • 200 ml pasta rosii
  • 1 lingurita pasta ardei iute (optional)
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • sare, piper
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • nucsoara
  • sare, piper

Mod de preparare

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Dupa cateva minute, adaugam pasta de rosii, pasta de ardei iute, condimentam cu sare si piper si lasam la foc mediu pana scade putin lichidul. Cand carnea este gata presaram cimbru, busuioc si oregano.

In timpul in care se face sosul vom pregati vinetele. Curatam vinetele, feliem rondele - sau pe lungime (cum preferati) - mai subtiri, presaram putina sare si lasam cateva minute sa se inmoaie. Stergem feliile de vinete cu un servetel pentru a absorbi zeama pe care o lasa, incalzim gratarul, punem putin ulei de masline si prajim vinetele pe ambele parti.

Pentru sosul Bechamel, topim untul, adaugam treptat faina amestecand in continuu. Cand are consistenta unei paste groase adaugam incet laptele, continuam sa amestecam pana se ingroasa si condimentam cu sare, piper si nucsoara.

Pregatim un vas termorezistent, luam o foaie de lasagna si o ungem cu sosul bechamel pe ambele parti, peste vom pune carnea tocata, feliile de vinete, cascaval ras si repetam operatiunea pana la ultimul strat care va fi sosul bechamel si cascaval ras.

Dam vasul la cuptorul preincalzit circa 30-35 minute, pana se rumeneste cascavalul. Inainte sa scoatem vasul incercam cu o furculita ca foile sa fie moi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna vegetariana

Postat de Bucataras

Lasagna vegetariana

Taie vinetele, dovleceii si zucchini rondele; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu busuioc, boia dulce, cimbru, sare si piper; Baga-le la cuptor la 180 de grade C, pentru cca...

Citeste continuarea

Lasagna cu legume

Postat de AlexTeacher

Lasagna cu legume

  Taie legumele cuburi si pune-le in bol; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru; Pune-le in tava pe hartie de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2012, 09:51
yuuumy
la 25.04.2012, 09:53
Una din preferatele noastre! Nu am pus niciodata vanata.. sunt tare curioasa ce gust are..
la 25.04.2012, 10:08
cred ca e foarte gustos
la 25.04.2012, 10:09
Buburuza:
Simona: si eu acuma am facut ptr prima data, de aceea nici nu am pus prea mult...in mod normal feliile trebuiau sa fie mai grosute si lasate intregi, dar sotului meu nu prea ii place
But, rezultatul a fost unul f bun!
la 25.04.2012, 10:41
buna lasaña

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking