Lasagna cu vinete

Postat de ela in Lasagna
2 Sep 2010 | 9108 vizualizari
Lasagna cu vinete

zilele astea am gatit pt nepotul meu,care este inebunit dupa lasagna,asa ca i-am facut de doua feluri,asta a primit nota 20 din partea lui,iar cealalta nota 15.....va servesc deci cu cea mai buna intai )))))))

Ingrediente

  • 2vinete mari
  • ulei de masline
  • 2-3cepe
  • 7-8 rosii
  • 700gr carne tocata
  • 200ml vin alb
  • 1legatura patrunjel tocat
  • 1lingurita oregano uscat
  • 100gr pesmet
  • 150gr cascaval ras 
  • 4linguri faina
  • 40gr unt
  • 500ml lapte
  • nucsoara
  • 2lingurite suc de lamaie
  • 3oua
  • 16foi lasagna
  • 200gr telemea de vaca rasa

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie rondele subtiri de 1/2cm, se sareaza si se lasa cateva minute sa se scurgase  si se prajesc in ulei,pe o parte si pe alta,apoi se lasa sa se scurga pe un prosop de hartie.

Rosiile se oparesc si se curata de coaja,apoi se taie cubulete.

Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste putin in ulei,apoi se adauga carnea tocata si se mai lasa putin la distuit.Se adauga rosiile cubulete si vinul,sarea si piperul,se acopera cu un capac si se lasa sa se inabuse vreo 15minute.Adaugam sare si piper dupa gust si patrunjelul tocat,oregano.Se ia vasul de pe foc si se pune pesmetul(lasand deoparte 2linguri),100gr cascaval si un ou batut.

Se caleste faina in untul topit,apoi se adauga incet laptele si se amesteca continuu,pana devine un sos.Se condimenteaza cu sare,piper,nucsoara si suc de lamaie,apoi se inglobeaza doua oua batute si 100gr cascaval.

Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu cele doua linguri de pesmet ramas si se pune un strat de foi de lasagna,unul de vinete,altul de carne si continuam pana terminam cu lasagna peste carne se presara sosul bechamel si se presara branza rasa.

Se da la cuptorul preincalzit timp de 60minute.

Se scoate si se lasa putin sa se raceasca pt a se putea taia frumos.

POFTA BUNA

Sa ne mindrim!!! Reteta Elei a fost preparata la A1 de catre Vladutz in emisiunea Neatza cu Razvan si Dani! Felicitari, Ela! Ma bucur tare mult ca acest site pe care l-am creat practic impreuna cu voi este urmarit de o vedeta TV ca Vladutz!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna vegetariana

Postat de Bucataras

Lasagna vegetariana

Taie vinetele, dovleceii si zucchini rondele; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu busuioc, boia dulce, cimbru, sare si piper; Baga-le la cuptor la 180 de grade C, pentru cca...

Citeste continuarea

Lasagna cu legume

Postat de AlexTeacher

Lasagna cu legume

  Taie legumele cuburi si pune-le in bol; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru; Pune-le in tava pe hartie de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2010, 20:17
ce bine arata!
la 02.09.2010, 20:21
trebuia sa incepi cu cealalta; vinul bun se lasa la urma... Eu dau nota 20 la ambele, lasagna e delicioasa
la 02.09.2010, 20:22
Ina....cealalta tot spun ca o postez de cateva zile de cand am facut-o ,da v-am dat ceva proaspat acum
la 02.09.2010, 20:29
Fa-te-ncoa cu o lasagna.
la 02.09.2010, 20:30
mmm....buna tare....

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking