Lasagna cu vinete

Postat de laylalala in Lasagna
27 Mai 2010 | 6207 vizualizari
Lasagna cu vinete

Ingrediente

  • 600 gr vinete, taiate in felii subtiri de 5 mm
  • sare si piper negru
  • 9-12 foi de lasagna cu spanac
  • ulei de masline pentru uns
  • 25 gr parmezan ras
  • Pentru sosul béchamel
  • 600 ml lapte
  • 1 morcov, taiat felii
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 frunza de dafin
  • 1 bob de cuisoare
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 12 boabe de piper negru
  • 35 gr unt 
  • 35 gr faina
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • Pentru sosul de rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 250 gr ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 800 gr rosii din conserva
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 4-6 linguri busuioc maruntit

Mod de preparare

Se pregateste sosul béchamel.Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga morcovul, ceapa, frunza de dafin, bobul de cuisoare, patrunjelul si boabele de piper si se dau intr-un clocot.Se ia cratita de pe foc, se acopera si se lasa amestecul sa se infuzeze 30-40 minute.Se strecoara laptele infuzat si se scot mirodeniile.Se topeste untul intr-o cratita, se presara faina si se caleste 1 minut.Se incorporeaza incet laptele si se da in clocot, amestecand continuu pana cand sosul este suficient de gros incat sa se lipeasca de lingura.Se lasa sa fiarba la foc mic 3 minute, iar apoi se adauga sare, piper si nucsoara dupa gust.

Intre timp ce se infuzeaza laptele, se pregateste sosul de rosii.Se incalzeste la foc potrivit uleiul de masline intr-o cratita mare, se adauga ceapa si se caleste 6-8 minute, pana cand se inmoaie si devine sticloasa.Se adauga usturoiul in cratita si se caleste totul 1-2 minute.Se adauga rosiile si oregano si se da in clocot, apoi se fierbe la foc mic fara capac 30-45 minute, amestecand des pana cand sosul a scazut la aproximativ o treime.Se adauga sare si piper dupa gust.

Intre timp se oparesc pe rand feliile de vinete, cate 4-5 minute fiecare transa, pana cand se inmoaie.Se lasa deoparte.
In timp ce se oparesc vinetele, se pune o cratita cu apa la fiert si se fierb foiile de lasagna in transe de cateva foi odata, cate 8 minute sau pana cand se inmoaie.Se pun sub un jet de apa rece, se zvanta bine si se lasa deoparte.
Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Se unge cu ulei o tava sau un vas termorezistent.

Se aseaza 3 foi de lasagna pe fundul vasului, se toarna jumatate din sosul de rosii peste ele si se presara cu jumatate din cantitatea de busuioc.Se aranjeaza jumatate din feliile de vinete intr-un singur strat si se intinde cu o lingura o treime din sosul béchamel.Se repeta aranjamentul, terminand cu un strat de lasagna.Se toarna restul de sos béchamel deasupra si se presara parmezan.
Se coace lasagna 35-40 minute pana cand se rumenste si se topeste parmezanul.Se serveste direct din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna vegetariana

Postat de Bucataras

Lasagna vegetariana

Taie vinetele, dovleceii si zucchini rondele; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu busuioc, boia dulce, cimbru, sare si piper; Baga-le la cuptor la 180 de grade C, pentru cca...

Citeste continuarea

Lasagna cu legume

Postat de AlexTeacher

Lasagna cu legume

  Taie legumele cuburi si pune-le in bol; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru; Pune-le in tava pe hartie de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2010, 17:27
ce bine arata....
la 27.05.2010, 17:41
vai, trebuie salvata!
la 27.05.2010, 17:41
statea rau fara furci, asa....

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking