Lasagna de legume

Postat de Alina26 in Mancaruri de legume
14 Iul 2013 | 4976 vizualizari
Lasagna de legume

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1 ceapa
  • 1 kg de dovlecei
  • 4 rosii marii si coapte
  • 500 g ciuperci champignons
  • 2 catei de usturoi
  • 8 foi pentru lasagna
  • 3 mozzarelle
  • 100 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Sos bechamel:
  • 1 l lapte
  • 50 g unt
  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita de nucsoara
  • sare

Mod de preparare

1.Am spalat si am curatat legumele.

-am taiat rosiile rondele subtiri circa 3-4mm si le-am presarat cu sare

-am taiat vanata felii circa 3-4mm si am incins tigaia grill si le-am prajit,am presarat putina sare

-am taiat ceapa marunt,am calit-o in putin ulei de masline incins si un catel de usturoi(pe care l-am scos) si apoi am adaugat dovleceii taiati cubulete.Le-am lasat la foc rapid pana s-au rumenit,am pus putina sare si piper

-am taiat ciupercile circa 2 mm si intr-o tigaie incins cu 2 linguri de ulei de masline si un catel de usturoi si le-am calit,cu putina sare, pana a scazut toata zeama

2.Am dat mozzarella pe razatoarea mare.

Sos bechamel:

1.Intr-o olicica am pus la topit untul,apoi am adaugat faina in ploaie amestecand cu un tel.Treptat am adaugat laptele si am continuat sa mestec rapid cu telul.

2.Am pus sare si nucusoara si am lasat sa dea un clocot,am dat focul mic si l-am lasat pana se ingroasa complet.

Asamblarea:

1.Intr-o tava am intins putin sos bechamel,apoi am pus foile,apoi rosiile,vinetele le-am rupt,dovleceii si ciuperci.

2.Am pus sos bechamel,apoi parmezan ras si mozzarella.

3.Am continuat cu foile,rosiile,vinete,dovlecei,ciuperci,sos bechamel,parmezan si mozzarella......si tot asa pana la sfarsit.

4.Trebuie sa terminati cu sos bechamel,mozzarella si parmezan ras.

5.Dati tava la cuptorul preincalzit la 180°,timp de 30-40 de minute,pana se rumeneste.

Inainte sa serviti lasati 15 minute sa se raceasca putin ca sa puteti taia.

Pofta buna!!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de lasagna de post

Postat de rocsi_1612

Reteta de lasagna de post

Iata cum se prepara Reteta de lasagna de post Umplutura de legume: Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il...

Citeste continuarea

Lasagna inedita

Postat de panacris

Lasagna inedita

Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2013, 16:51
place
la 14.07.2013, 16:52
la 14.07.2013, 16:56
la 14.07.2013, 17:00
Place si mie de legume, dar musai sa fac cu carnita ca am doi carnivori acasa
la 14.07.2013, 17:01
si mie imi place si cu carnita ...e forte buna!!!
Va multumesc!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking