Ingrediente
- vinete
- rosii
- zucchini
- busuioc verde
- sos pesto
- fulgi de ardei iute
- sare de mare
- piper
- ulei de masline f putin
Mod de preparare
Reteta este extrem de frumos colorata si de gustoasa si asta datorita culorii legumelor . Se prepara extrem de simplu si in cateva minute: se spala legumele, se feliaza pe lungine zuchinni si vanata asa cum este cu coaja ( eu am folosit o mandolina dar puteti sa o faceti si cu cutitul ) , rosiile se taie felii groase. Se asezoneaza bine cu sare, piper, putin ulei de masline si se fac la gratar toate legumele, inclusiv rosiile.
Intr-un vas nemetalic rezistent la cuptor se aseaza legumele pe straturi asa cum se face la lasagna, eu am inceput cu vanata, zucchini, rosie si tot asa mai departe ...Intre straturi asezonam cu fulgi de ardei iute, un strat fin de pesto : http://www.bucataras.ro/retete/pesto-58364.html ca se lipeasca intre ele legumele si sa ia aroma buna de la sos. La final se pune un strat extrem de subtire de parmezan ras si se da la cuptor la 200 de grade timp de 15-20 minute.
Se lasa putin la racit si se taie patrate mari, este sublima la gust, lejera dar intensa in arome, una din preferatele mele la capitolul lasagna si cel mai important este fara multe calorii , misiune indeplinita :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|