Lasagne con spinaci

Postat de Oana in Lasagna
10 Iul 2011 | 8894 vizualizari
Lasagne con spinaci

Ingrediente

  • 16 foi de lasagna cu spanac (Barilla)
  • parmezan ras
  • Umplutura:
  • 1 kg carne de vitel
  • 25 g unt
  • o ceapa mare
  • 2 fire ceapa verde
  • un morcov
  • 2 rosii proapste
  • 6 bucati rosii uscate (sau in ulei)
  • 200 ml supa de vita sau de legume
  • 200 ml vin alb demi-sec
  • sare
  • busuioc uscat
  • piper
  • o lingura busuioc proaspat tocat fin
  • Sos beschamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 1 l lapte
  • sare
  • nucsoara

Mod de preparare

Se prepara intai umplutura. Carnea de vitel se spala, se toaca la robot. Ceapa se curata si se marunteste la robot. Morcovul se curata si se marunteste si el sau se rade pe razatoarea cu ochiuri mici.

Se topeste untul intr-o cratita incapatoare, se pun ceapa si morcovul, apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca bine pe toate partile. Cand si-a schimbat culoarea si incepe sa scada zeama se adauga vinul si se lasa sa scada. Rosiile se spala, se curata de coaja si cotoare si se maruntesc la robot impreuna cu rosiile uscate. Se poate folosi si suc de rosii conservat sau bulion dizolvat in 200 ml supa. Se adauga rosiile in carne cand zeama a scazut, se toarna si supa si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade iar zeama si carnea este moale. Se condimenteaza cu sare, piper si busuioc uscat. Se stinge focul si se adauga busuiocul proaspat.

Se prepara sosul beschamel: laptele se fierbe. Se topeste untul intr-o craticioara cu pereti dubli, se rastoarna toata faina amestecand uc un tel. Se toarna laptele in fir subtire, amestecand in continuu cu telul pana se incorporeaza tot laptele, avand grija sa nu faca cocoloase. Se mai lasa un minut sa fiarba si se opreste focul. La final se adauga sare si nucsoara (cam o lingurita).

Intr-un vas dreptunghiular de iena, uns cu unt, se pune sos beschamel, un start de foi de lasagna, un strat de carne, sos beschamel, parmesan ras si tot asa pana se formeaza 4 straturi. La final, se termina cu un strat de foi de lasagna peste care se toarna sos beschamel si parmesan ras. Se coace la foc mediu pana se umfla foile si se rumeneste usor deasupra. Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne con spinaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna cu spanac si branza

Postat de simona72

Lasagna cu spanac si branza

Pentru inceput punem la fiert apa cu sare intr-o cratita incapatoare, in care vom fierbe foile de lasagna pentru 1-2 minute, inainte de a monta lasagna. Punem uleiul la incins, adaugam untul,...

Citeste continuarea

Lasagna cu branza si bacon

Postat de rocsi_1612

Lasagna cu branza si bacon

Intr-o cratita punem apa, presaram putina sare si o transferam pe foc. Cand incepe apa sa clocoteasca, dam drumul foilor de lasagna si le fierbem 3-4 minute. Dupa acest timp, scoatem cu ajutorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2011, 19:06
Oooo, daaaaaa La orice ora pot papa lasagna
la 10.07.2011, 19:11
f buna yammmyyyyyyy
la 10.07.2011, 19:14
yamiii! ce bine arata!
la 10.07.2011, 19:14
Arata splendid...ne-ai pregatit o cina italiana Oana reteta e delicioasa
la 10.07.2011, 19:33

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking