Parmigiana de vinete

Postat de angyb in Aperitive / Garnituri
15 Feb 2012 | 4367 vizualizari
Parmigiana de vinete

O specialitate siciliana pregatita dupa o reteta care am vazuto la faimosul Buddy Valastro

Ingrediente

  • 6 vinete mari
  • faina alba
  • 3 oua
  • pesmet
  • 1 ceapa mica
  • 800 ml sos de rosii
  • 400 g parmezan
  • 250 g mozzarella
  • sare
  • ulei pt.prajit
  • ulei de masline

Mod de preparare

Taiati felii vinetele pe lung cam un cm grosime. Sarati fiecare felie si puneti-le intr-o stecururatoare  Acoperiti cu o farfurie si puneti deasupra o greutate si lasati cam o ora ca sa elimine amarul vinetelor.

Intre timp pregatim sosul .Taiati marunt ceapa si puneti-o la calit si apoi adaugati sosul de rosii si lasati sa fiarba aproximativ 45 de minute.

Vinetele treceti-le pe sub apa rece ca sa se elimine sarea in exces si uscati-le pe un prosop.Treceti vinetele prin faina alba ou batut si apoi prin pesmet si apoi prajiti.

Asamblarea: Intindeti un strat de vinete peste care adaugati sos de rosii, parmezan si mozzarella taiata cubulete. Continuati pana la terminarea ingredientelor. Mie mi-au iesit 3 straturi . Se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 180 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv vinete parmigiana

Postat de rocsi_1612

Aperitiv vinete parmigiana

Spalati vinetele, le stergeti cu un prosop si le indepartati capetele. Le taiati felii potrivit de groase, le presarati cu sare si piper. Ungeti o tigaie grill cu putin ulei, o puneti la...

Citeste continuarea

Vinete parmigiana

Postat de Irina

Vinete parmigiana

E ceva de migalit la reteta de vinete parmigiana, dar merita tot efortul! Vinetele, taiate felii pe lungime, le-am sarat si le-am lasat la scurs. Intre timp am preparat sosul de rosii: Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2012, 15:02
arata bine
la 15.02.2012, 15:39
sufletista
la 15.02.2012, 16:03
arata suuper
la 15.02.2012, 16:18
merita incercat
la 15.02.2012, 16:28
multumesc gabytza

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking