Lasagna cu carne

Postat de simona72 in Lasagna
18 Aug 2013 | 21144 vizualizari
Lasagna cu carne

Este o reteta extrem de placuta si usor de facut. Se poate face in mai multe feluri, cu carne sau fara, doar cu legume, intre straturile de placi de paste se pot pune dupa preferinte sosurile si legumele....

Ingrediente

  • 1 cutie foi lasagna
  • pt umplutura:
  • 400 gr carne vitel
  • 400 gr pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente(garam masala, berbere, 5 arome...de care va place)
  • 1/2 lingurita boia(afumata am pus eu)
  • 250 gr cascaval(feliat am avut eu)
  • pt sosul de rosii:
  • 1 kg rosii
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita sos piri piri(sau orice sos iute)
  • 1-2 linguri sos de ardei copt(gulas de casa)
  • pt sosul bechamel:
  • 500-600 ml lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 2 lingurite de faina
  • sare
  • nucsoara
  • piper alb
  • pt uns tava:
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Ceapa se spala si se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Carnea tocata se adauga peste ceapa si se caleste impreuna, amestecand intr-una in carne pana se desface si nu mai este albicioasa, iar apoi se continua calirea pana scade apa pe care a lasat-o carnea. Dupa ce carnea a fost calita eu am mai dat-o inca odata prin robot pt ca prima oara cand am tocat-o la robot a ramas cam mare. Se adauga condimentele dupa gust si se amesteca compozitia. 

Pt sosul de rosii: rosiile se curata de coaja, se trec prin blender si se pun pe foc. se lasa pana mai scade si se mai ingroasa putin sosul si se adauga sare, piper, sos iute dupa gust si pasta de ardei copti.

Pt sosul bechamel: se pune uleiul de masline si untul,  iar cand acestea s-au incins se adauga faina si se amesteca cu un tel sa se desfaca. Se adauga laptele cate putin, iar in tot acest timp amestecam cu telul sa nu se prinda si sa nu se faca cocoloase. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai subtiri si se adauga sare si piper alb dupa gust si nucsoara proaspat rasa.

Pt asamblare: ne trebuie o tava termorezistenta unsa bine cu unt. Foile de lasagna inainte de a fi puse in tava le trec prin apa, asa ca-mi pregatesc langa mine un castron cu apa prin care trec foile. Punem un strat de foi in tava unsa cu unt, sos de rosii sa acopere bine foile, carne tocata, sos bechamel, cascaval ras sau feliat cum am avut eu. Repetati cu foi, sos rosu, carne, sos alb, cascaval pana terminati ingredientele, iar deasupra sa va ramana cascaval. Dati tava la cuptorul incins la 180 gr pt 30 minute si mai lasati tava in cuptor cu usa deschisa inca 10 minute.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Retete similare

Lasagna duo - pui si vita

Postat de Constelatialeu

Lasagna duo - pui si vita

Am folosit doua forme ca de chec din silicon, una pentru lasagna cu carne de pui si alta pentru lasagna cu carne de vita. Dupa ce am tocat carnea de pui si vita, am curatat ceapa si am taiat-o...

Citeste continuarea

Lasagna cu carne de pui si ciuperci

Postat de Pungasa_Rogue

Lasagna cu carne de pui si ciuperci

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Tija de apio se spala si se taie rondele. Toate aceste legume se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 18.08.2013, 16:38
Ce buna e!
la 18.08.2013, 16:39
Frumoasa si delicioasa!!
la 18.08.2013, 16:46
Sănătoasă şi gustoasă!
la 18.08.2013, 16:57
tare gustoasa trebuie sa fie!
la 18.08.2013, 16:57
am si eu in plan una

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking