Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Postat de Elena_Daria in Pui
21 Noi 2013 | 12360 vizualizari
Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Ingrediente

  • 24 foi pentru lasagna
  • Umplutura:
  • 1 piept mare de pui
  • 1 cutie ciuperci
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 cana de apa
  • ulei
  • Sos Bechamel:
  • 500 ml lapte
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 1 praf de piper
  • 1/2 lingurita sare
  • In plus:
  • 100 g cascaval

Mod de preparare

Umplutura:

Curatam si spalam ceapa apoi o toacam marunt si o calim in putin ulei.

Adaugam apoi morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute.

Rosiile le spalam, le decojim, le punem in blender si le mixam.

Adaugam pieptul de pui taiat cubulete si condimentam dupa gust cu sare si piper.

Dupa ce s-a albit pieptul de pui, adaugam ciupercile scurse si taiate marunt, rosiile, apa si lasam sa de-a in cateva clocote, pana scade putin si se formeaza un sos.

Sosul Bechamel:

Intr-o oala mai mica se punem untul la topit la foc mic.

Dupa ce s-a topit, se ia de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.

Mai amestecam putin (1 minut) apoi turnam treptat laptele.

Condimentam sosul cu sare si piper si fierbem pana se ingroasa.

Se lasa la racit.

Asamblare:

Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare.

Cand apa incepe sa fiarba se pun cate 3-4 foi de lasagna si se lasa la fiert timp de 3 minute (foile sunt fierte cand se ridica la suprafata).

Se scot si se pun pe o folie de aluminiu.

Intr-un vas termorezistent (de lut sau de yena) un strat de foi, un strat de carne, un strat de sos Bechamel si continuam asa pana terminam.

Ultimul strat va fi de foi, peste care intindem bechamelul ramas, apoi presaram cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici.

Dam vasul la cuptorul preincalzit, timp de 15-20 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste imediat, pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna cu ciuperci si piept de pui

Postat de Dya

Lasagna cu ciuperci si piept de pui

Ciupercile se curata si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa, dupa care se toaca marunt si se calesc pentru 15-20 de minute, alaturi de ceapa,...

Citeste continuarea

Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Postat de merisor67

Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Tocăm carnea de pui, o condimentăm cu sare, piper, cimbru, busuioc și oregano și o lăsăm să se odihnească până pregătim celelalte ingrediente. Tocăm ceapa, radăcinoasele și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2013, 13:35
la 21.11.2013, 13:45
la 21.11.2013, 13:50
la 21.11.2013, 13:53
Ce pofta mi-ai facut!! Cred ca merge si de post cu legume
la 21.11.2013, 13:56
;-bd

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking