Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Postat de merisor67 in Lasagna
18 Iun 2016 | 3243 vizualizari
Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Ce poate fi mai bun pentru un prânz gustos și sățios, sau pentru o cină savuroasă decât o lasagna cu piept de pui și ciuperci? Este de-a dreptul delicioasă!  

Ingrediente

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 750 g piept de pui
  • 500 g ciuperci din conservă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 căpățână de usturoi
  • 400 g pastă de roșii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • 1 legatură mărar
  • 1 legatură pătrunjel
  • 30 ml ulei de măsline
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 750 ml lapte
  • nucșoară
  • piper
  • sare
  • În plus:
  • 50 g cașcaval afumat
  • 50 g mozzarella
  • frunze de busuioc
  • boia de ardei dulce și iute

Mod de preparare

Tocăm carnea de pui, o condimentăm cu sare, piper, cimbru, busuioc și oregano și o lăsăm să se odihnească până pregătim celelalte ingrediente.

Tocăm ceapa, radăcinoasele și usturoiul și le inăbușim în ulei de măsline cu puțină apă, apoi, când sunt pătrunse, adăugăm pieptul de pui tocat și amestecăm bine ingredientele.

După câteva minute, adăugăm și ciupercile tocate mai mărunt și scurse bine, iar când toate ingredientele sunt bine pătrunse, adăugăm pasta de roșii.

Lasăm acest sos roșu sa se prepare încă 10 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare și condimente, iar la final, adăugăm verdeața tocată mărunt.

Pentru sosul bechamel, punem untul la topit și desfacem făina în el, apoi diluăm treptat, compoziția obținută, cu lapte fierbinte.

Potrivim gustul cu sare, piper și nucșoară.

Într-o tava de cuptor, așezăm un strat de sos roșu, un strat de sos alb, apoi un rând de foi de lasagna, sos roșu, foi lasagna, sos alb, foi lasagna, sos roșu și tot așa până se termină foile, iar deasupra, peste ultimul rând de foi, întindem un strat consistent de sos bechamel, radem cașcavalul și mozzarella peste el și presăram frunze rupte de busuioc, precum și boia de ardei, nucșoară și piper.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 40-45 de minute, sau până când foile de lasagna sunt bine pătrunse. Facem testul cu furculița ca să ne dăm seama.

Servim lasagna cu piept de pui și ciuperci, caldă, alături de murături, salată sau de ce nu, ketchup.

Băieții mei o servesc cu ketchup, iar noi ne-am obișnuit după ei.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Retete similare

Lasagna cu ciuperci si piept de pui

Postat de Dya

Lasagna cu ciuperci si piept de pui

Ciupercile se curata si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa, dupa care se toaca marunt si se calesc pentru 15-20 de minute, alaturi de ceapa,...

Citeste continuarea

Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Postat de rodica_m

Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Ceapa, pieptul de pui si ciupercile se taie marunt. Calim ceapa in putin ulei, apoi adaugam pieptul de pui, si la sfarsit adaugam ciupercile lasam in tigaie vreo 15 min. Condimentam dupa gust....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2016, 19:58
Pe caldurile astea mananc doar vant pane...
la 18.06.2016, 20:00
Imi place mult. Si eu vreau sa mai fac, ca mai am niste foi de lasagna, dar trebuie sa pun mai putin sos Bechamel sau sa fac cu sos de rosii, ca sosul Bechamel in cantitate mare nu ma incanta.
la 18.06.2016, 20:06
buna buna
la 18.06.2016, 20:41
Ce apetisant arata!
la 18.06.2016, 20:56
yummy buuunn

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking