Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Postat de rodica_m in Lasagna
1 Iul 2011 | 10166 vizualizari
Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Ingrediente

  • 250 gr foi lasagna
  • 700 gr piept de pui
  • 300 gr ciuperci
  • 500 gr rosii
  • 150 gr ceapa
  • patrunjel
  • 300 gr cascaval
  • Pentru sos bechamel:
  • 1 l lapte
  • 5 linguri faina
  • 100 gr unt
  • sare piper

Mod de preparare

Ceapa, pieptul de pui si ciupercile se taie marunt.

Calim ceapa in putin ulei, apoi adaugam pieptul de pui, si la sfarsit adaugam ciupercile lasam in tigaie vreo 15 min. Condimentam dupa gust.

Pregatim sosul: se topeste untul, se adauga faina se amesteca incontinuu, si se toarna si laptele. Lasam pe foc pana se ingroasa amestecand in tot acest timp cu un tel. Condimentam cu sare si piper.

Rosiile se decojesc (punem intr-un vas apa si cand incepe sa clocoteasca punem rosiile pt maxim un minut, se decojesc apoi foarte usor). Le dam prin blender, la fel si verdeata.

In tava punem putin sos bechamel, punem apoi foile de lasagna, punem peste foi jumatate din compozitia de piept de pui cu ciuperci si iar punem sos, repetam straturile pana terminam compozitia de carne si sosul. Dupa ultimul strat de foi de lasagna turnam rosiile pasate.

Dam la cuptorul incalzit la 180 C pentru 20 min. Intre timp dam cascavalul prin razatoare.

Dupa 20 min scoatem tava din cuptor si repartizam uniform stratul de cascaval ras. Mai dam la cuptor pentru inca 30 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Lasagna cu ciuperci si piept de pui

Postat de Dya

Lasagna cu ciuperci si piept de pui

Ciupercile se curata si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa, dupa care se toaca marunt si se calesc pentru 15-20 de minute, alaturi de ceapa,...

Citeste continuarea

Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Postat de merisor67

Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Tocăm carnea de pui, o condimentăm cu sare, piper, cimbru, busuioc și oregano și o lăsăm să se odihnească până pregătim celelalte ingrediente. Tocăm ceapa, radăcinoasele și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2011, 21:20
super super Rodica
la 01.07.2011, 21:28
yamiiii
la 01.07.2011, 21:54
Arata grozav
la 01.07.2011, 22:06
la 01.07.2011, 22:20
buuune

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking