Lasagna cu pui si ciupeci

Postat de Oana in Lasagna
13 Dec 2009 | 13535 vizualizari
Lasagna cu pui si ciupeci

Rapid, inventie de moment :))

Ingrediente

  • 3 pulpe dezosate sau 1 piept de pui
  • 5 ciuperci mari champignion
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri cu smantana
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita curry
  • foi de lasagna
  • 100 g cascaval razuit
  • cateva linguri suc de rosii
         Sos beschamel:
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura parmesan
  • un vf. cutit nucsoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea de pui se spala, se taie cubulete mici. Ceapa se curata si se taie cuburi, iar ciupercile se curata si se taie felii. Intr-o tigaie adanca (eu am folosit wok-ul) se pune putin ulei, apoi se adauga carnea si se lasa pana isi schimba culoarea. Se adauga ceapa si se lasa la inabusit pana scade zeama. Apoi se pun ciupercile si se amesteca pana se inmoaie. Daca zeama s-a evaporat se mai adauga apa! Se condimenteaza cu sare, piper si curry, apoi se adauga smantana si se mai lasa putin pe foc. La final se amesteca si mararul taiat fin.

Se prepara si sosul beschamel: se topeste untul, se adauga faina si apoi laptele, putin cate putin, amestecand cu telul pana se ingroasa putin. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se pune parmesanul.

Intr-un vas de iena uns cu putin unt se aseaza foi de lasagna, apoi compozitie de pui si ciuperci, alternativ. Deasupra se toarna sosul beschamel si se pune sucul de rosii.

Se pune vasulacoperit cu folie in cuptorul incins, cam 20 de minute, la foc potrivit. Se scoata tava, se presara cascavalul ras si se mai baga 5 minute in cuptor, pana se topeste cascavalul si se rumeneste putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu pui si ciupeci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna cu carne tocata

Postat de reisnaor_2006

Lasagna cu carne tocata

Sos bolognese: Se prepara sosul de carne pentru care se pun la calit in 50 g unt ceapa tocata marunt, ciupercile taiate marunt si usturoiul feliat. Se adauga apoi carnea, rosiile taiate marunt,...

Citeste continuarea

Lasagna cu carne si mozzarella

Postat de caroline

Lasagna cu carne si mozzarella

Morcovul il curatam, il spalam si il taiem in patru pe lungime,apoi rondele .  Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.  Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2009, 15:44
oana ai facut numai bunatati
la 13.12.2009, 16:41
Multumesc, Lumi!
la 14.12.2009, 15:10
Nu ai mai pus foile in apa fiarta?(asa am vazut intr-un videoclip pus de tine la alta reteta de lasagne)...a mers?
..Banuiescca da dupa imagini
la 15.12.2009, 16:03
Ana, nu le-am inmuiat niciodata foile, mereu fac cu ele asa cum sunt din pachet...nu mai stiu despre ce video zici...important e ca sosul beschamel sa acopere foile si ele sa se umfle bine, nu trebuie sa fie inmuiate inainte.
la 15.12.2009, 17:57
vai, eu ador lasagna... este una din mancarurile mele favorite... o s-o fac si eu dupa post. o sa-ti zic daca mi-a iesit

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking