Lasagna cu carne de pui si ciuperci

Postat de mirela0911 in Lasagna
28 Ian 2018 | 6404 vizualizari
Lasagna cu carne de pui si ciuperci

Ne place foarte mult lasagna si fac combinatii de tot felul pentru diversitate, iar aceasta este una reusita. A iesit delicioasa!

Ingrediente

  • 1 pachet foi lasagna
  • 700 g carne tocata de pui
  • 300 g ciuperci champignon
  • 1 buc ceapa alba
  • 1 morcov potrivit de mare
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • sare, piper
  • 2 lgt pasta de ardei
  • 500 ml suc de rosii/bulion
  • 1 foaie de dafin
  • 5 catei de usturoi
  • 80 g unt
  • 80 g faina alba
  • 900 ml lapte
  • 1 lgt rasa nucsoara
  • sare, piper dupa gust
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g cascaval
  • 50 g parmezan

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt. Ciupercile se curata si se taie feliute mici. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun ciupercile si se lasa la calit, adaugand si putina sare. Se adauga apoi ceapa, iar dupa cateva minute morcovul. Se lasa la calit 3-4 minute, apoi se adauga carnea tocata. Se lasa pana se albeste bine carnea. Se adauga pasta de ardei, apoi se toarna sucul de rosii (sau bulion). Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba cateva minute. Spre final se adauga foaia de dafin si usturoiul taiat feliute. Se lasa deoparte pana se prepara sosul Bechamel.

Se pune laptele pe foc sa se incalzeasca bine, aproape de fierbere. Intr-o craticioara se pune untul la topit apoi se adauga faina. Se omogenizeaza bine cu ajutorul unui tel. Se toarna putin cate putin laptele fierbinte si se amesteca continuu cu un tel pana la incorporarea intregii cantitati de lapte. Se adauga sare, piper dupa gust si nucsoara. La final se adauga usturoiul. Se ia de pe foc.

Se pregateste o tava si se unge cu unt. Se toarna un strat subtire de sos bechamel, apoi se asaza foile de lasagna. Se pune un strat din sosul cu carne, se rade cascaval, apoi iar un rand de foi de lasagna. Se toarna un strat de sos bechamel, apoi unul cu sos de carne, cascaval, iar foi de lasagna.... si se continua pana se termina toate ingredientele. Deasupra ultimului strat de foi se toarna sos bechamel, apoi se rade cascaval si parmezanul. 

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30 de minute. Se indeparteaza apoi folia si se mai da la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Lasagna cu carne de pui si ciuperci

Postat de Pungasa_Rogue

Lasagna cu carne de pui si ciuperci

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Tija de apio se spala si se taie rondele. Toate aceste legume se...

Citeste continuarea

Lasagna cu ciuperci si piept de pui

Postat de Dya

Lasagna cu ciuperci si piept de pui

Ciupercile se curata si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa, dupa care se toaca marunt si se calesc pentru 15-20 de minute, alaturi de ceapa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2018, 18:41
la 28.01.2018, 19:21
Delicioasa mancare eu am facut un fel de lasagna din clatite cu ciuperci
la 28.01.2018, 19:28
buna buna
la 28.01.2018, 19:33
Foarte bună mâncare! Chiar mi-e poftă...!
la 28.01.2018, 19:36
ador lasagna

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking