Lasagna cu pui si ciupeci

Postat de Oana in Lasagna
13 Dec 2009 | 13561 vizualizari
Lasagna cu pui si ciupeci

Rapid, inventie de moment :))

Ingrediente

  • 3 pulpe dezosate sau 1 piept de pui
  • 5 ciuperci mari champignion
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri cu smantana
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita curry
  • foi de lasagna
  • 100 g cascaval razuit
  • cateva linguri suc de rosii
         Sos beschamel:
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura parmesan
  • un vf. cutit nucsoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea de pui se spala, se taie cubulete mici. Ceapa se curata si se taie cuburi, iar ciupercile se curata si se taie felii. Intr-o tigaie adanca (eu am folosit wok-ul) se pune putin ulei, apoi se adauga carnea si se lasa pana isi schimba culoarea. Se adauga ceapa si se lasa la inabusit pana scade zeama. Apoi se pun ciupercile si se amesteca pana se inmoaie. Daca zeama s-a evaporat se mai adauga apa! Se condimenteaza cu sare, piper si curry, apoi se adauga smantana si se mai lasa putin pe foc. La final se amesteca si mararul taiat fin.

Se prepara si sosul beschamel: se topeste untul, se adauga faina si apoi laptele, putin cate putin, amestecand cu telul pana se ingroasa putin. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se pune parmesanul.

Intr-un vas de iena uns cu putin unt se aseaza foi de lasagna, apoi compozitie de pui si ciuperci, alternativ. Deasupra se toarna sosul beschamel si se pune sucul de rosii.

Se pune vasulacoperit cu folie in cuptorul incins, cam 20 de minute, la foc potrivit. Se scoata tava, se presara cascavalul ras si se mai baga 5 minute in cuptor, pana se topeste cascavalul si se rumeneste putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu pui si ciupeci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Lasagna cu spanac

Postat de Ina

Lasagna cu spanac

Mai intai pregatim spanacul: topim 80 g unt intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata marunt si amestecam usor pana ce aceasta devine translucida. Adaugam spanacul congelat impreuna cu o cescuta cu...

Citeste continuarea

Lasagna cu spanac si branzeturi

Postat de merisor67

Lasagna cu spanac si branzeturi

Pentru sosul de roșii este simplu. Amestecăm ketchupul de casă cu zacusca de ciuperci. Aducem amestecul la punctul de fierbere și îl asezonăm cu 2 căței de usturoi răzuiți, frunze...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2009, 15:44
oana ai facut numai bunatati
la 13.12.2009, 16:41
Multumesc, Lumi!
la 14.12.2009, 15:10
Nu ai mai pus foile in apa fiarta?(asa am vazut intr-un videoclip pus de tine la alta reteta de lasagne)...a mers?
..Banuiescca da dupa imagini
la 15.12.2009, 16:03
Ana, nu le-am inmuiat niciodata foile, mereu fac cu ele asa cum sunt din pachet...nu mai stiu despre ce video zici...important e ca sosul beschamel sa acopere foile si ele sa se umfle bine, nu trebuie sa fie inmuiate inainte.
la 15.12.2009, 17:57
vai, eu ador lasagna... este una din mancarurile mele favorite... o s-o fac si eu dupa post. o sa-ti zic daca mi-a iesit

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking