Ingrediente
- 1o foi lasagna ( de atat am avut eu nevoie)
- 500 g carne de porc tocata
- 3 cepe mai mici
- 200 ml pulpa de rosii
- sare
- piper
- 50 ml ulei
- Sos bechamel
- 50 g unt
- 50 g faina
- 500 ml lapte
- sare
- piper
- branza de oaie, mai proaspata si rasa
Mod de preparare
Taiem ceapa marunt si o punem in tuciulet cu ulei sa se caleasca, amestecam carnea cu sare si piper dupa gust, apoi o punem peste ceapa si o lasam cca 10 min, amestecand, adaugam pulpa de rosii si lasam focul mai mic, cca 20 min sa scada bine.Punem intr-o cratita cu apa clocotita foile de lasagna sa fiarba cca 6 min.
Apoi ne apucam sa facem sosul bechamel. Intr-o craticioara punem la topit untul, adaugam faina si amestecam repede, nu lasam sa se arda faina, apoi incepem sa diluam cu lapte, continuand sa amestecam, ca sa nu facem cocoloase, lasam sa dea in 2-3 clocote,adaugam sare si piper, apoi ne apucam sa asamblam lasagna. Eu am facut in doua vase de yena rotunde si mai mici, ca sa poata sa-si ia Leone la facultate .Ungem vasul cu unt, turnam sos bechamel, punem foi de lasagna,apoi sos bechamel, branaza rasa, carne, iar sos bechamel foi lasagna si deasupra sos bechamel si branza rasa. bagam vasul la cuptor pentru cca 40-45 min, cand se rumeneste deasupra este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|