Ingrediente
- 1 pachet foi pt lasagna
- 500 gr carne tocata (vita/ porc/ pui- eu folosesc pui ca sa pape si piticul meu)
- 300 gr mozarella
- 300 gr ciuperci proaspete
- 3 lg bulion
- usturoi
- ulei
- 500 ml lapte
- 1 cubulet unt
- 2 lg faina
- parmezan ras
- 1,5 l supa (zeama)
- putin oregano uscat
Mod de preparare
Punem la calit usturoiul cu putina sare, apoi adaugam carnea tocata. Lasam sa se rumeneasca, apoi adaugam ciupercile spalate si taiate felii; adaugam cateva linguri de supa si bulionul. Lasam sa scada sosul si apoi dam deoparte.
In alt vas, punem untul la calit cu faina si oregano si desfacem cu lapte, amestecam si lasam sa fiarba putin pana capata consistenta mai groasa. Dam deoparte.
Mozarella se rade si se da deoparte.
Intr-o tava, intindem un strat de foi de lasagna, apoi un strat de carne, apoi un strat de mozarella si apoi un strat de sos alb. Repetam operatiunea pana incheiem cu un strat de foi de lasagna si un strat de sos alb.
Turnam in aceeasi tava si supa, astfel incat sa acopere lasagna.
Dam la cuptor pentru o ora, pana scade supa. Scoatem tava si presaram putin parmezan. Taiem in felii si servim cu castraveti in otet sau ardei copti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|