Lasagna cu branza si bacon

Postat de rocsi_1612 in Lasagna
11 Aug 2016 | 5242 vizualizari
Lasagna cu branza si bacon

Nu prea ar fi multe de zis la o asemenea reteta. Simpla, buna, satioasa, exact de ce avem nevoie dupa o zi de munca.

Ingrediente

    • 6 foi de lasagna
    • 350 gr cas de vaca
    • 100 gr bacon cubulete
    • 1 lingura parmezan ras
    • 2 oua
    • 1 lingura plina cu smantana
    • 3-4 crengute patrunjel verde
    • sare
    • piper

Pentru crusta:

  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 150 gr mozzarella

Mod de preparare

Intr-o cratita punem apa, presaram putina sare si o transferam pe foc. Cand incepe apa sa clocoteasca, dam drumul foilor de lasagna si le fierbem 3-4 minute. Dupa acest timp, scoatem cu ajutorul unei palete, cate o foaie si le asezam pe hartie de copt, dar nu una peste alta ca se vor lipi. Intr-un bol amestecam branza faramitata, cu ouale si smantana. Tocam marunt patrunjelul si il adaugam peste branza. La final punem baconul, parmezanul, sare si piper dupa gust. Ungem doua vase, micute de ceramica, cu unt. Punem cate o foaie si jumatate de lasagna, apoi impartim compozitia de branza in ambele vase, o nivelam. Peste branza punem iar cate o foaie si jumatate de lasagna. Oul il batem spuma cu smantana, apoi turnam in ambele vase. Mozzarella o rupem bucatele si punem deasupra. Introducem vasele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita (cam la 160 de grade). Lasam sa se rumeneasca frumos lasagna noastra, apoi o scoatem din cuptor. O lasam putin sa se racoreasca si servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu branza si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Lasagna cu sos ragu si ciuperci

Postat de mikidaniro

Lasagna cu sos ragu si ciuperci

Sos ragu: Intr-o cratita punem pe foc un pic de ulei,ceapa si usturoiul taiate solzisori si le lasam pana capata o culoare aurie.Punem carnea tocata,o lasam pana devine albicioasa,adaugam...

Citeste continuarea

Lasagna cu vinete si dovlecei

Postat de lili2010

Lasagna cu vinete si dovlecei

Am inceput prin a prepara legumele:am taiat felii pe lungime vanata si dovlecelul si le-am pus putin in tigaie cu ulei sa se caleasca. Le-am scos apoi pe hartie absorbanta si m-am ocupat de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2016, 12:44
O bunatate!
la 11.08.2016, 12:49
Am si eu niste foi de lasagna, e o idee buna..
la 11.08.2016, 12:50
o reteta geniala!
la 11.08.2016, 12:57
vin la masa Rocsi
la 11.08.2016, 13:05
buna buna

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking