Ciorba de praz, cu legume si paste

Postat de RODIMUR in Ciorbe
2 Oct 2019 | 7134 vizualizari
Ciorba de praz, cu legume si paste

Mi-am dorit de mult să fac o mâncare cu praz, pentru că nu știam ce gust are această legumă, interesantă ca aspect și cu un anumit renume. În sfârșit, am găsit așa ceva la supermarketul de unde mă aprovizionez de obicei și am reușit astfel să realizez o dorință veche. După ce am văzut mai multe rețete, am ales să fac mai întâi o ciorbiță, pe care am preparat-o în conformitate cu gustul meu. Am ales să înlocuiesc orezul, sau cartofii cu pastele de mici dimensiuni, dar sunt absolut convinsă că ciorba este foarte bună și cu celelalte ingrediente. Concluzia...? Prazul are un gust special, foarte bun, așa că sigur voi mai prepara și alte mâncăruri cu această legumă interesantă. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 1 bucată mare de praz
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapă galbenă, mare
  • 4 căței de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 2 roșii mari
  • 100-150 grame de paste mici
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjei și țelină) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă fierbinte, când este cazul.

Se desfac și se aruncă primele două foi de praz, se spală foarte bine și apoi se taie rondele, groase de 1-1,5 cm, până în zona în care foile se desfac. 

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se spală ardeiul capia, se spală, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie julienne și se călește cu ceapa și usturoiul.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se pun în tigaia cu celelalte legume, ca să se înmoaie bine. Când lichidul lăsat de roșii a mai scăzut puțin, se adaugă rondelele de praz și se lasă la foc mic, acoperit, timp de 8-10 minute, până ce se înmoaie.

Cum rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală și legumele călite și se lasă oala la foc mic, spre mediu, pentru încă 10 minute.

Între timp, se fierb pastele, conform recomandărilor de pe ambalaj.

Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă mărunt frunzele de pătrunjel.

La 10 minute, după adăugarea legumelor călite în oală, se condimentează ciorba cu sare și piper, după gust, se adaugă pastele fierte și strecurate bine de apă și după încă 3-4 minute de fiert, la foc mic, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul pe oală și se oprește focul de la aragaz.

Ciorba se servește după 10 minute ”de odihnă”. Cine vrea, o poate acri cu zeamă de lămâie, la servire, dacă nu a acrit-o în prealabil, cu altceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz, cu legume si paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de iarna

Postat de mihaelar63

Ciorba de iarna

Ceapa , prazul si ardeiul se curata , se toaca marunt si se calesc usor . Se adauga mix-ul de legume congelate si 2-3 l apa .Sarati si piparati. Cand  ciorba clocoteste se pun si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2019, 12:32
la 02.10.2019, 13:49
Buna!
la 02.10.2019, 14:26
O ciorba foarte gustoasa!
la 02.10.2019, 14:37
Da, Mimi, este tare bună! Mulțumesc frumos!
la 03.10.2019, 08:58
Buna ciorbica!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking