Ingrediente
- 4 cartofi mari
- 2 morcovi
- 2 pătrunjei
- 1 țelină mică
- 150 grame mazăre
- 4 roșii
- 2 cepe
- 1 legătură de lobodă
- 1 legătură de leuștean
- 1 legătură de pătrunjel
- 1-2 legături de mărar
- 2 cepe verzi (codițele)
- ulei
- sare
- piper
- 1 linguriță de Vegeta (la alegere)
- smântână (la alegere)
Mod de preparare
Se spală și se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina. Se taie rondele și se pun la fiert.
Între timp, se alege mazărea, se clătește și se pune la fiert. După un clocot, mazărea se strecoară și se pune în oala în care fierb morcovii, țelina și pătrunjeii.
Se curăță, se spală și se taie mărunt loboda, mărarul, leușteanul, pătrunjelul și ceapa verde.
Cele două cepe se curăță, se spală, se taie mărunt și se pun la topit. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă roșiile tăiate mărunt și curățate de semințe.
Cartofii se curăță, se spală și se taie cubulețe, după care se pun la fiert în oala pentru ciorbă în care fierb deja morcovii, țelina, pătrunjeii și mazărea. Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă în ciorbă ceapa prăjită cu roșiile, loboda și ceapa verde. Se mai dă un clocot, după care se condimentează cu sare, Vegeta și piper, iar la urmă, se adaugă mărarul, pătrunjelul și leușteanul. Se acoperă oala cu un capac și se oprește focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de primavara, din legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|