Ingrediente
- tacamul unui pui ,alte parti ale acestuia
- 80 g orez
- 3-4 morcovi
- 1 telina mica
- 2 radacini de patrunjel
- 1 lamaie
- sare si piper
- patrunjel verde
- 3 galbenusuri
- 100-200 g smantana
Mod de preparare
Intr-o oala mai mare se da la fiert tacamul puiului (spatele, gatul, pipota, inima ...) in 3-4 l de apa, c-un praf de sare, da' un praf, stand cu ochii pe vas, ptr a nu rata spumuirea ciorbei (io, era s-o patesc). Dupa 30 de minute se adauga si legumele intregi (ele urmand a fi scoase). Cand legumele s-au fiert, se indeparteaza, iar in carne intra furculita cu usurinta, se adauga si orezul spalat bine si se mai lasa la fiert 10 minute. Se adauga si sucul de lamaie, se potriveste de sare si piper, iar ptr un gust deosebit, se adauga si putina coaja de lamaie. Se opreste focul, iar dupa 10-15 minute se adauga galbenusurile batute cu smantana si subtiate cu ciorba.
Se serveste cu verdeata tocata marunt .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|