Ingrediente
- piept de pui cca 300 g
- o ceapa
- 3 morcovi
- 2 buc. pastarnac
- o buc telina
- o legatura patrunjel verde
- ardei galben si verde
- vegeta
- piper boabe
- o ceasca de orez.
- sare roz de Himalaya
- 3 galbenusuri
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 2 linguri de smantana
Mod de preparare
Intr-o oala de 5 l se pune apa rece cu sare pe foc.
Se adauga bucatile de pui si cand spumeaza se ia cu o lingura si se repeta pana cand nu mai este spuma de la pui.
Se adauga legumele curatate si spalate bine, taiate bucati.
Se condimenteaza si se lasa la foc mic timp de o ora.
Se adauga si orezul.
Se pregatesc galbenusurile amestecate bine cu zeama de lamaie si smantana.
Ardeiul l-am pus bucati mai mari si le-am scos la final impreuna cu legatura de patrunjel.
Se ia un polonic de ciorba si se adauga peste galbenusuri si se toarna in fir subtire inapoi in oala .
Se serveste cu ardei iute .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|