Ciorba de pui a la grec

Postat de mirela0911 in Ciorbe
22 Oct 2017 | 7114 vizualizari
Ciorba de pui a la grec

Este o ciorba care se prepara repede si e tare gustoasa.

Ingrediente

  • 2 buc spata de pui
  • 2 morcovi mari
  • 1 pastarnac
  • 1/4 telina
  • 1 buc ceapa
  • 80 g orez
  • zeama de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana

Mod de preparare

Se spala bine bucatile de spate si se pun intr-o oala cu apa rece la fiert. Cand incepe sa faca spuma, se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga ceapa crestata in patru, morcovii taiati pe lungime, pastarnacul si telina. Se adauga si o lgt de sare si se lasa sa fiarba pana sunt facute atat carnea cat si legumele.

Intre timp, se pune orezul la fiert in apa cu sare. Cand este gata se strecoara si se lasa deoparte.

Se scot bucatile de carne pe o farfurie, iar legumele pe alta farfurie. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se ia carnea de pe oase si legumele se taie in bucatele mai mici.

Se pune in supa legumele, carnea si orezul si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se sareaza dupa gust. Se lasa sa se racoreasca. Se acreste supa cu zeama de lamaie dupa gust. 

Separat se amesteca smantana cu galbenusurile. Se toarna un polonic, doua de supa peste smantana si se omogenizeaza bine. Se toarna apoi peste supa din oala si se amesteca bine.

Pentru a-i da putina culoare (fiind prea palida :D ) am dat pe razatoarea cu gauri mici un morcov mic si l-am pus la calit in putin ulei, apoi am stors bine morcovul in ciorba.

Se serveste cu ardei iute si smantana daca mai doriti!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de pui a la grec

Postat de katty

Ciorba de pui a la grec

Spalam pieptul de pui si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il depaseasca. Spumam bine si fierbem pana carnea este moale. Scoatem pieptul, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il taiem...

Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de Corina33

Ciorba de pui a la grec

Am făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă. Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2017, 16:38
la 22.10.2017, 16:46
Foarte gustoasă! Trebuie să fac și eu într-o zi, pentru că îmi plac ciorbițele și e bine să diversificăm...
la 22.10.2017, 16:52
Yummy, ador ciorba asta și băieții mei la fel!
la 22.10.2017, 17:23
Delicioasa!
la 22.10.2017, 17:43
buna buna

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking