Ingrediente
- 1/2 piept de pui cu os
- 2 cepe potrivite
- 4 cartofi mijlocii
- 1 morcov
- 3 linguri mari de zarzavat la borcan (contine ardei, patrunjel, radacinoase albe)
- 2 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- 1 lingura leustean tocat
- 1 manunchi patrunjel verde
- 1 varf de lingura de sare de lamaie
- 1 lingura delicat Secretul Gustului de Gaina
- sare dupa gust (am pus o lingurita pentru ca zarzavatul era sarat)
Mod de preparare
Am taiat o jumatate de piept de pui pe care am asezat-o deoparte pentru altceva si am pus jumatatea ramasa, cu tot cu os, intr-o oala la fiert cu apa (cat sa acopere cu 2 degete carnea). Am pus si putina sare.
Dupa ce a dat primul clocot, am scos carnea intr-o farfurie si am aruncat apa respectiva.
Am tocat ceapa, morcovul, am taiat cartofii cat pentru ciorba (fiind potriviti, am taiat in jumatate, apoi in doua pe lungime si in 4). Puiul scos si clatit cu apa rece, l-am taiat bucatele potrivite, la fel ca cele de cartofi.
Am pus la calit in ulei incins, ceapa si morcovul. Am adaugat cartofii si dupa aceea apa cat sa cuprinda. La primul clocot, am adaugat carnea si zarzavatul, apoi am mai adaugat treptat apa. Am adaugat bulionul, iar cu 10 minute inainte delicatul si am mai pus putina sare. Spre final, am adaugat patrunjelul tocat marunt si leusteanul, am oprit si am lasat acoperita cu un capac inca 5 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
|