Ingrediente
- 3 l zeama clara de pui cu legume
- 4 rosii mari si coapte
- zarzavat fiert din supa : morcov, telina . patrunjel
- 1 foaie dafin
- 1 crenguta marar uscat
- 1 crenguta cimbru verde
- 1 lingurita boia dulce de ardei
- 3 oua
- 7 linguri gris
- patrunjel verde -optional
- sare
Mod de preparare
- Supa clara de pui se da in clocot.
- Zarzavaturile se feliaza si se reintroduc in zeama.
- Se pune la fiert foaia de dafin, mararul si cimbrul.
- Rosiile se incresteaza, se oparesc in apa fierbinte, se curata de pelite.
- Blendati rosiile curatate cu ajutorul robotului de bucatarie.
- Pireul de rosii obtinut se introduce in oala peste zeama de pui.
- Puneti boia si piparati.
- Preparati galuste de gris din 3 oua batute spuma, putina sare si 7 linguri gris
- Galustele se pun in ciorba ce fierbe domol cu ajutorul unei linguri.
- Lasati galustele sa fiarba cateva minute, turnati o cescuta de apa rece deasupra. Puneti capac si opriti fierberea .
- Astfel veti obtine galuste pufoase.
- Gustati si sarati daca mai este nevoie.
- De obicei presar pe deasupra ciorbei patrunjel verde tocat. De aceasta data am dorit sa simt aroma cimbrului verde.
- Serviti alaturi de aceasta ciorba, ceapa verde, ceapa rosie si ardei iuti.
- Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|