Ciorba de pui, cu smantana

Postat de RODIMUR in Ciorbe
24 Iun 2020 | 7374 vizualizari
Ciorba de pui, cu smantana

Ieri am făcut o ciorbă excelentă, de pui, cu smântână, o ciorbă care era de mult timp pe lista mâncărurilor pe care voiam să le fac. Acum, după ce am mâncat-o cu mare poftă, pot zice că merită preparată cât se poate de des, dacă vrem să savurăm o ciorbiță excelentă, la prânz. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • carnea de la un pui (în afară de pulpe și piept)
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 4 cartofi roz
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 ardei gras verde
  • 1 roșie
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 250 grame de smântână
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Carnea de pui (coșul pieptului, spatele și aripile) se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece, la foc mediu. Când se formează spumă, se culege și se aruncă, după care se micșorează focul de la aragaz.

Între timp, se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 2 litri de apă rece. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală ardeiul gras, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie cubulețe și se călește ușor în tigaia cu ceapa, deja călită.

Se spală roșia, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa și ardeiul gras. Se ține tigaia la foc mic, până ce scade lichidul lăsat de roșie și toate legumele sunt pătrunse.

Se spală, se aleg, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.

Când carnea de pui este fiartă, se strecoară supa, care se adaugă în oala cu rădăcinoasele care fierb. Carnea se lasă să se răcorească și apoi se alege, pentru a putea fi adăugată mai apoi în oala cu ciorbă.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala de ciorbă, când rădăcinoasele sunt aproape fierte.

După două-trei clocote, se adaugă legumele călite și carnea.

 

Separat, se subțiază smântâna cu 2-3 polonice de ciorbă fierbinte, adăugate treptat și omogenizate. Se micșorează focul de la aragaz și se adaugă smântâna subțiată, în ciorbă.

Se mai lasă ciorba la foc mic încă 5-6 minute, după care se condimentează cu sare și piper. Apoi se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10 minute ”de odihnă”, ciorba poate fi servită, cu ardei iuți (proaspeți, uscați, sau murați), cine dorește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui, cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Postat de privatelaura

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana. Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr). Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am...

Citeste continuarea

Reteta simpla de Ciorba de pui a la grec, bucurie gustativa intr-o reteta simpla si usor de preparat

Postat de katty

Reteta simpla de Ciorba de pui a la grec, bucurie gustativa intr-o reteta simpla si usor de preparat

Cum se prepara Reteta simpla de Ciorba de pui a la grec, bucurie gustativa intr-o reteta simpla si usor de preparat: Spalam pieptul de pui si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2020, 13:46
Buna ciorbita!
la 24.06.2020, 13:48
Daaaa, Katty, foarte bună și mai avem, că doar ieri am făcut-o... Mulțumesc frumos!
la 24.06.2020, 13:59
la 24.06.2020, 14:14
Am sosit!
la 24.06.2020, 14:42
Te servesc cu drag, Ina! Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking