Ingrediente
- 700 g carne de rata cu os ( spate, gat, etc.)
- 4 aripioare pui
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 1 legatura loboda
- 2 fire praz
- 1 ceapa
- 60 g pastarnac
- 300 g dovlecei cuburi congelati
- 150 g ardei gras cubulete congelat
- 80 g fenicul
- 2 l zer
- 1 legatura leustean
- sare
- 1 borcan de 800 g lecio.
Mod de preparare
Spalam carnea si o punem la fiert. Intre timp, pregatim legumele, le curatam si le tocam in forma dorita (sau le dam pe razatoare). Dupa ce spumuim bine carnea, adaugam apa rece (daca este cazul) si sare. Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din supa, o lasam sa se racoreasca si dupa aceea o scoatem de pe oase. Incingem putin ulei intr-o cratita, punem prazul si ceapa la calit pentru 2-3 minute, apoi adaugam pe rand, loboda, feniculul, pastarnacul si morcovul. Dupa ce s-au inmuiat un pic, le scoatem intr-un castron si calim si ardeii cateva minute. Repunem oala cu supa pe foc, adaugam carnea si cartofii si lasam sa fiarba. Cand sunt cartofii pe jumatate fierti, adaugam legumele calite si dovleceii si potrivim de sare. La final punem lecio, lasam sa dea cateva clocote, adaugam zerul, mai lasam sa dea cateva clocote, punem si legatura de leustean si oprim focul. Servim cu samantana sau iaurt, ardei iute si painica de casa. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata si pui cu zer" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|