Ingrediente
- 6-8 roșii coapte
- 4 cartofi roz
- 3 morcovi
- 2 pătrunjei
- 1 felie de țelină
- 1 ceapă galbenă
- 3-4 căței de usturoi
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- 1 legătură de leuștean
Mod de preparare
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc, de asemenea, cu ceapa și usturoiul, până ce scade puțin lichidul.
Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oală, când rădăcinoasele sunt fierte pe jumătate.
După două-trei clocote se adaugă în oală legumele călite și se mai lasă încă 5-6 minute, la foc iute.
Între timp se alege leușteanul se spală și se toacă mărunt.
Se condimentează ciorba cu sare și piper, se presară leușteanul tocat mărunt, se pune capacul și apoi se ia oala de pe foc.
Ciorba se lasă să se odihnească timp de 10 minute, înainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu cartofi si leustean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|