Reteta de ciorba de loboda cu stevie

Postat de Bucataras in Ciorbe
17 Mar 2024 | 786 vizualizari

Astăzi vă împărtășim o rețetă delicioasă și sănătoasă de ciorbă de lobodă cu ștevie. O mâncare plină de savoare, perfectă pentru cei care preferă preparatele fără carne. Pentru Rețeta de ciorbă de lobodă cu ștevie ai nevoie de ingredientele următoare: ștevie, lobodă, cartofi, ceapă, țelină, pătrunjel, morcovi, ardei, borș și leuștean proaspăt.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de ciorba de loboda cu stevie:
  • 3 legături de ștevie
  • 3 legături de lobodă
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă albă
  • o jumătate de ţelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • apă
  • 500 ml de borș
  • cuburi de roșii în suc propriu
  • sare și piper
  • leuștean proaspăt

Mod de preparare

Iată cum se prepară Rețeta de ciorbă de lobodă cu ștevie:

Toate legumele se toacă în cubulețe.

Într-o cratiță pentru ciorbă, se încinge uleiul de floarea soarelui, iar legumele se călesc pentru un gust mai intens.

În timp ce legumele se călesc, tocați loboda și ștevia.

Adăugați apă peste legumele călite, până la aproximativ ¾ din capacitatea cratiței.

Când conținutul cratiței ajunge la fierbere, adăugați cartofii cubulețe și roșiile cuburi în suc propriu.

Când ciorba este aproape gata, adăugați verdețurile tocate și lăsați să fiarbă.

Pentru un gust autentic, adăugați leușteanul verde tocat.

Imediat, adăugați borșul și mai lăsați să fiarbă timp de aproximativ 10 minute.

La final, adăugați oul bătut, amestecând energic cu furculița.

Ciorba poate fi îmbunătățită și cu smântână, dar pentru o variantă ușoară și fresh, am ales varianta cu ou bătut.

 Opriți focul, adăugați o mână zdravănă de leuștean proaspăt tocat, iar ciorba de lobodă cu ștevie este gata!

 

Vezi si reteta de Ciorba de loboda cu costita afumata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ciorba de loboda cu stevie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de miel reteta a la Radu Anton

Postat de Sylvia

Ciorba de miel reteta a la Radu Anton

 Preparare :  Spalam si pregatim bucatile de carne . Dupa aceae spalam si curatam zarzavatul . Eu le-am maruntit  cubulete iar telina si pastranacul le-am facut cu robotul....

Citeste continuarea

Ciorba de loboda si stevie

Postat de Oana

Ciorba de loboda si stevie

Intr-o oala mare se pun la fiert 4 l de apa. Se adauga legumele curatate si taiate cubulete. Stevia si loboda se spala bine, se curata (la stevie trebuie indepartata nervura groasa din mijloc),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2024, 09:34
la 17.03.2024, 11:19
Tare gustoasă...
la 17.03.2024, 13:44
la 19.03.2024, 10:25
Delicioasă!
la 19.03.2024, 20:27
Este o ciorba gustoasa si de sezon! La ingrediente nu scrie cartofi!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking