Ciorba de rosii cu dovlecel si crutoane aromatizate

Postat de merisor67 in Ciorbe
23 Aug 2016 | 5265 vizualizari
Ciorba de rosii cu dovlecel si crutoane aromatizate

Ciorba de roșii cu dovlecel, este una dintre cele mai bune ciorbe pe timp de vară, atunci când roșiile de grădină sunt bine coapte, părerea mea. Și dacă este servită cu niște crutoane aromatizate, adică trase în unt cu usturoi și diverse condimente, atunci deliciul este maxim.  

Ingrediente

  • 1,5 kg roșii de grădină bine coapte
  • 1 dovlecel(500 g pulpă)
  • 1 ardei capia roșu
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 2 cepe galbene
  • 2-3 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • tarhon
  • piper
  • sare
  • 1,5 l apă
  • Pentru crutoane:
  • 1/2 pâine toast, feliată
  • 100 g unt
  • 4 căței de usturoi
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat
  • puțin parmezan ras

Mod de preparare

Punem un vas cu apă la fiert, iar la primul clocot adăugăm o lingură sare și amestecăm intens până aceasta se dizolvă.

Adăugăm apoi roșiile bine spălate și le lăsăm 2-3 minute, apoi stingem focul, scoatem roșiile și le lăsăm să se tempereze ușor, pentru a le putea decoji.

Curățăm zarzavatul(mai puțin ardeiul), îl tocăm în cuburi și îl înăbușim în uleiul de măsline cu câțiva stropi de apă fiartă.

Pentru cine suportă gustul de legume prăjite, ciorba iese mai gustoasă, dar eu o prefer mai sănătoasă și adaug, treptat și puțină apă când prepar legumele în ulei.

Când legumele sunt bine pătrunse, adăugăm dovlecelul curățat și tocat în cuburi și completăm cu apă fierbinte(din cea în care am opărit roșiile), până acoperim ingredientele.

Trecem 3/4 din roșii prin robot, iar pe celelalte le tocăm în cuburi și le adăugăm în vas, când dovlecelul începe să se pătrundă ușor.

Îmi place să mai rămână în ciorbă și cuburi mai mari de roșii, iar ardeiul îl pun mai spre final, să rămână mai crocant.

Completăm cu apă fierbinte, în funcție de cât dorim să fie ciorba de groasă.

Eu am pus cei 1,5 l, în care am opărit roșiile.

Acoperim vasul și lăsăm ciorba să fiarbă aproximativ 30 de minute, la foc mediu, apoi adăugăm ardeiul curățat și tocat în cubulețe, condimente după gust și doi căței de usturoi răzuiți.

Mai lăsăm ciorba să fiarbă maxim 15 minute, timp în care o gustăm și îi potrivim gustul cu ce mai trebuie, după care stingem focul și adăugăm pătrunjelul tocat.

Pentru prepararea crutoanelor aromatizate, tăiem feliile de pâine în cuburi și le tragem la tigaie în unt aromatizat cu usturoi răzuit și condimente, amestecându-le cu o spatulă să se aromatizeze uniform.

Apoi le transferăm într-o tavă și le dăm la cuptor pentru 8-10 minute, la 200 de grade, sau până când se rumenesc bine și devin crocante, iar la final, presărăm parmezan ras peste ele.

Servim ciorba  de roșii cu dovlecel și crutoane aromatizate, atât caldă cât și rece, este delicioasă oricum.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu dovlecel si crutoane aromatizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de fasole boabe noua cu afumatura

Postat de Constelatialeu

Ciorba de fasole boabe noua cu afumatura

Punem fasolea intr-un castron adaugam apa si lasam la inmuiat peste noapte. A doua zi punem fasolea la fiert, am schimbat apa  de 3 ori. Cand este fiarta fasolea  calim gogosarul si...

Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei cu taitei lati

Postat de katty

Ciorba de dovlecei cu taitei lati

Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare si il lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, apoi ardeiul gras cubulete. Lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2016, 13:53
Mananc si eu un bol plin daca nu imi pui parmezan
la 23.08.2016, 14:02
Bine, Timi, pentru tine fara parmezan, i-l lasam lui Cleme pe tot ))
la 23.08.2016, 14:32
buna buna
la 23.08.2016, 14:52
Ce bunatate! Vreau!
la 23.08.2016, 14:53
Ce buna trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking