Ciorba de urzici cu piept de pui si zeama de varza

Postat de katty in Ciorbe
17 Feb 2020 | 11699 vizualizari
Ciorba de urzici cu piept de pui si zeama de varza

Daca tot a inceput sa miroase a primavara incepem sa schimbam si meniul.O ciorba de urzici este chiar revigoranta, De data aceasta am incercat o varianta mai usoara, cu piept de pui si acrita cu zeama de varza.Bineinteles ca nu lipseste leusteanul.  

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 350 gr piept de pui
  • 1 lingura orez
  • urzici
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare
  • piper negru macinat
  • zeama de varza dupa gust
  • leustean tocat fin
  • 2 oua

Mod de preparare

Pregatim mai intai urzicile, pe care le alegem cu grija de impuritati  si le spalam in mai multe ape.

Punem la foc o oala cu putina apa si cand fierbe adaugam putina sare si urzicile. Dam cateva clocote si scurgem urzicile, pastrand zeama.

In uleiul incins punem la calit morcovul ras pe razatoarea mare, apoi, cand morcovul s-a inmuiat usor, adaugam ceapa. Cand ceapa a devenit translucida, punem pieptul de pui taiat cubulete, iar cand acesta se albeste, adaugam ardeiul gras taiat cubulete.

Stingem cu zeama in care au fiert urzicile.

Cand incepe sa clocoteasca, adaugam urzicile scurse pe care le taiem mai marunt si orezul. Cand orezul si legumele sunt fierte, adaugam zeama de varza pe care am clocotit-o separat, dupa gust, piper si sare doar daca mai este nevoie. Daca mai este nevoie completam cu apa pentru a obtine consistenta dorita.

Dam cateva clocote si adaugam leusteanul.

Batem ouale intr-un castron si adaugam 2-3 polonice de  zeama fierbinte de ciorba. Turnam peste ciorba si amestecam. Oprim focul.

Servim ciorba fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici cu piept de pui si zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba radauteana

Postat de Zamfira

Ciorba radauteana

Spalam si portionam carnea de pui. Punem la fiert puiul in 4 l de apa si indepartam spuma formata dupa ce incepe sa fiarba. Curatam si spalam legumele. Morcovii, ceapa taiem marunt si calim in...

Citeste continuarea

Ciorba de pastai cu costita de porc

Postat de eumimi

Ciorba de pastai cu costita de porc

Tocam ceapa, dam morcovul pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu costita de porc pentru aprox.15 minute. Adaugam apa si pastaile de fasole, acoperim cratita si lasam la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2020, 00:14
la 18.02.2020, 00:24
Ce fain de voi ca aveti deja urzici Ce as mai savura si eu .
P.S. -daca nu ai incercat inca testeaza pilaful cu urzici !!!
la 18.02.2020, 07:16
Mihaela, nu l-am incercat inca dar il am in plan!
la 18.02.2020, 08:12
Foarte bune, urzicile în mâncare...!
la 18.02.2020, 09:06

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking