Ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet

Postat de ancutsa in Ciorbe
16 Mar 2021 | 4478 vizualizari
Ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet

Ciorbă de urzici, dreasă cu ou şi cu oţet. Rețeta este de acum câțiva ani, însă acum că e perioada urzicilor, m-am gândit să o împărtășesc cu voi. Vouă cum vă place?

Ingrediente

  • 500 g urzici,
  • 1 morcov,
  • 1 ceapă uscată,
  • 1 ardei gras roşu,
  • 1 roşie,
  • 1 linguriţă de sare,
  • 1 ou,
  • 2 linguri de oţet,
  • Câteva fire de verdeţuri proaspete:
  • leuştean şi pătrunjel.

Mod de preparare

Se spală legumele, ceapa se toacă mărunt, ardeiul şi roşia se taie cubuleţe, urzicile se mărunţesc, iar morcovul se dă pe răzuitoare.

Se călesc legumele în puţin ulei, se adaugă şi urzicile. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă.

Când ciorba este aproape gata, se acreşte astfel: se bate oul, se adaugă oţetul şi se subţiază cu puţină ciorbă, apoi se toarnă acest amestec înapoi în ciorbă. Se amestecă şi se mai lasă un pic. După ce se ia focul, se adaugă verdeţurile proaspete tocate mărunt.

Se serveşte cu mămăligă rece tăiată felii mai mici.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/ciorba-de-urzici.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de primavara

Postat de MotanLaOale

Ciorba de primavara

Morcovii si albitura se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata si se taie cubulete. Loboda, stevia si leurda se curata, se spala si se taie...

Citeste continuarea

Ciorba de naut cu afumatura

Postat de eumimi

Ciorba de naut cu afumatura

Mai intai lasam nautul peste noapte in apa, pentru ca fierbe foarte greu. Puteti folosi conservat si este semifiert. Dam nautul intr-un clocot, apoi schimbam apa. Adaugam ceapa taiata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2021, 17:38
Minunata!
la 16.03.2021, 17:38
Foarte buna!
la 16.03.2021, 18:03
Ciorba n-am mancat niciodata, pare interesanta
la 16.03.2021, 18:49
la 16.03.2021, 19:02

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking