Ingrediente
- 2 kg carne de vita slaba(sau manzat)
- 1 borcan de fasole oloaga(800 gr)
- 1 cutie mazare(400 gr)
- 1 cutie fasole boabe rosii(400 gr)
- 2 ceape
- 3 morcovi mari
- 2 patrunjei
- 2 teline mici
- 1 gulie
- 1\2 varza mica
- 4 verzisoare bruxelles
- 3 cartofi
- 6-7 catei de usturoi
- 1 borcan(400 gr)rosii cu ardei si frunze patrunjel pus pt iarna
- 2 l suc de rosii
- 3 cuburi concentrat de vita
- sare,piper
- frunze telina
- 1 lg.zahar
Mod de preparare
Am taiat ceapa marunt,morcovii rondele,patrunjelul,telina,gulia cubulete,usturoiul feliute,cartofii cuburi si varza fideluta.
Am spalat carnea bine,am taiat-o in cubulete mici si am pus-o la calit in 4-5 lg.ulei,in kukta(oala sub presiune).Cand a scazut apa lasata de carne am umplut pe sfert oala cu apa fierbinte,am spumat cat a fost nevoie,am pus capacul si am lasat sa fiarba dupa ce a inceput sa fluiere,o jumatate de ora.
Cand s-a putut,am luat capacul si am adaugat morcovii,patrunjelul si telina,cand au fost fierte pe jumatate am adaugat cartofii,gulia,varza si usturoiul si am lasat sa mai fiarba 7-8 min dupa care am adaugat rosiile din borcan si 2 l bulion,o lg,zahar,cuburile de concentrat de vita si conservele(fasole,mazare si fasolea boabe)lasand sa mai dea in cateva clocote.Gustati si mai adaugati sare si piper dupa gust.
Dupa ce am oprit focul am pus frunze de telina taiate marunt.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|