Ciorba de vacuta cu tarhon

Postat de Dulceatadetrandafiri in Ciorbe
22 Mar 2011 | 7885 vizualizari

Incerc, pe cat posibil, sa nu treaca nicio saptamana fara o ciorba buna si calda. Obicei deprins din copilarie, cand masa de pranz se lua la ora fixa si era compusa din felul intai, al doilea si desert. E greu sa le impaci pe toate, in timpurile grabite de astazi, dar poti macar incerca :). Cred ca orice gospodina, dupa primele doua-trei ciorbe preparate, pune ingredientele "dupa ochi", isi cunoaste oala si nu-si masoara fiecare ml de apa turnata. Asadar, cantitatile de mai jos sunt mai mult orientative, poate-ti place ciorba mai plina ori mai "chioara". N-as stii sa-ti spun cati litri de apa am pus (tocmai pentru ca folosesc oala aia de ciorba :) ), cred ca vreo 3, dar vei vedea ca, in functie de timpul de fierbere al carnii va trebui sa mai adaugi. Nu-ti face griji, n-am auzit pe nimeni sa fi dat chix cu vreo ciorba.

Inapoi la reteta

Comentarii (21)

la 22.03.2011, 16:51
la 22.03.2011, 22:27
bunuta bunuta
la 25.03.2011, 05:34
Ciorba arata minunat, iar introducerea este pe gustul meu. Ai cea mai mare dreptate, atunci cand spui ca fiecare isi cunoaste oalele si cantitatile pe care le folosesc. Imi esti foarte draga si tu si retetele tale, "dulceata de trandafiri"! Mult succes!!
la 25.03.2011, 09:01
Am facut si eu o ciorbita acum 2 zile. Avand in vedere ca arata tare bine ciorbita preparata de tine si imi place reteta e urmatoarea ciorbita la rand. O zi buna
la 25.03.2011, 09:25
Va servesc pe toate cu bucurie . Luati un loc!

Ma bucur ca va place!

Totusi, o mica nota de subsol: de obicei pun numai legume deshidratate, cumparate de la plafar, pentru a evita chimicalele. In cazul asta, mai trebuie adaugata sare.

Daca folositi cubulete cu arome (am folosit doar de data asta pentru ca mi le adusese cineva si am vrut sa vad cum sunt), gustul va iesi mai puternic de vita (bun dar pacat ca nociv...) si nu va mai trebui adaugata sare. S-aveti pofta!
la 01.11.2013, 06:56
buna ciorbica

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking