Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita

Postat de MotanLaOale in Ciorbe
22 Noi 2017 | 13094 vizualizari
Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita

Pentru a prepara cea mai buna Ciorba de vacuta ai nevoie de carne frageda de vita (spata, rasol sau pulpa), zarzavaturi si legume de sezon, dar sunt bune si cele congelate. Daca nu aveti bors se poate acri cu suc de rosii (bulion) sau cu zeama de lamaie. Servita cu smantana este grozav de gustoasa!

Ingrediente

Ingrediente pentru Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita

  • 700 g pulpa de vita
  • 4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 250 g mazare
  • 250 g fasole verde
  • 4 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 4 rosii
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura de marar
  • 50 ml ulei
  • 1 kg bors
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mod de preparare Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita

Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la fiert in apa rece pentru 10 minute, sa faca spuma aceea rosie neestetica.

Dupa 10 minute, se spala carnea si se pune la scurs.

Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta.

Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute.

Se pune si carnea si se mai caleste 5 minute.

Se pune apa si se fierbe 45-50 minute.

Se pune sare si piper.

Cand carnea este facuta se adauga mazarea, fasolea si cartofii taiati cuburi.

Se fierb 15-20 minute si se adauga rosiile taiate marunt si bors dupa gust.

Se mai fierbe 5-6 minute si se potriveste de gust.

Se pune la final verdeata tocata marunt si este gata.

Se poate manca si cu smantana.

Pofta Buna!

Puteti vedea aici Cum se umple borsul pe care il puteti folosi si la reteta de Ciorba cu perisoare

O adevarata incantare pentru papilele gustative este si Ciorba de loboda

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de ardei umpluti

Postat de MotanLaOale

Ciorba de ardei umpluti

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa...

Citeste continuarea

Ciorba ca la mosie

Postat de Constelatialeu

Ciorba ca la mosie

Mai intai am pregatit legumele, am curatat cartofii si i-am taiat cubulete ( Mireluta a avut sectorul asta ), am adunat fasolea din gradina, am curatat-o si am rupt-o in bucatele mai mici (mama a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2017, 14:22
Ce-mi place!
la 22.11.2017, 14:25
Ce buna ar fi o portie acum!
la 22.11.2017, 14:25
Foarte bună și sănătoasă!
la 22.11.2017, 14:25
la 22.11.2017, 14:34
Motanel data viitoare sa pui si un os de vita pentru mine, sa am si eu ce sa rod....

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking