Ciorba de varza cu os de vitel

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
8 Iul 2017 | 7008 vizualizari
Ciorba de varza cu os de vitel

 O ciorba usoara de varza se prepara rapid. Este numai buna in acest sezon.

Ingrediente

  • 1 varza mica
  • 1 os mare de vitel cu carne pe el
  • 2-3 bucati de soric ade porc afumat [ de la slaninuta ]
  • 2 morcovi
  • 3 cepe verzi
  • 3 linguri orez
  • 1 borcan rosii cherry proaspete sau conservate in suc propriu
  • 1 lingura pasta de ardei cu telina [ productie proprie ]
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Osul de vitel se pune la fiert, in apa cu sare. Dupa primele doua clocote se arunca apa, se spala bine osul si oala cu apa calda.
  2. Curatati si spalati morcovul si ceapa.
  3. Tocati marunt morcovul si ceapa.
  4. Puneti la fiert, in apa cu sare din nou, osul de vitel si soricul de porc.
  5. Se adauga in oala morcovul si ceapa maruntite, pasta de ardei si foaia de dafin.
  6. Taiati varza fideluta.
  7. Cand carnea de pe os si morcovii sunt fierti, se adauga varza taiata si orezul.
  8. Fierbeti inca 10 minute si adaugati rosiile, mararul si cimbrul.
  9. Lasati un clocot, dupa care piperati si gustati. Daca este necesar, mai sarati sau acriti.
  10. Serviti ciorba de varza, presarata cu verdeata, alaturi de ceapa rosie.

    Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu os de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Retete similare

Bors taranesc de coada de vitel II

Postat de Ksenya

Bors taranesc de coada de vitel II

  Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata. Adaugam radacina de patrumjel, telina,...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vitel

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de vitel

Legumele se curata si se spala. Taiati radacinoasele, dovlecelul si ceapa cubulete. Fasolea verde se curata, se spala si se taie bucati mai mici. Carnea se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2017, 14:32
Excelent! O ciorbiță gustoasă și aspectuoasă. Cred că ar merge și cu varză murată...
la 08.07.2017, 14:40
Bineinteles Rodica !!! Eu sunt pe principiul : la mine in bucatarie eu sunt regina , prepar ce-mi place
la 08.07.2017, 14:44
super!
la 08.07.2017, 15:10
buna buna
la 08.07.2017, 15:33
Foarte bune principii, Mihaela! Așa să faci...Cred că mie mi-ar plăcea ciorbița asta cu ambele feluri de varză (dar mai ales cu cea murată)...

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking