Ingrediente
- 500 gr. carne de vitel cu os
- 50 ml. ulei
- 2 cepe
- 4 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 patrunjel
- 1/4 telina
- 100 gr. paste scurte
- 1 lingurita de boia de ardei
- 5 felii gogosar murat
- 150 ml. pasta de rosii
- 1 legatura patrunjel verde
- tarhon dupa gust
- sare
- piper
Mod de preparare
Se spala zarzavatul se curata si se taie cubulete.
Spaiam carnea si o taiem bucati mici .
Punem uleiul la incins intr-o oala si adaugam ceapa si zarzavatul , le prajim putin , adaugam carnea si oasele de vitel si le prajim inpreuna cu zarzavatul amestecand.
Adaugam apa calda si acoperim cu un capac , lasam la fiert aproximativ 40 de minute la foc mic .
Daca carnea este fiarta adaugam pastele , gogosarul murat taiat cubulete , pasta de rosii si mai lasam 15 minute ciorbita la fiert .
La final potrivim de sare si piper .
Spalam patrunjelul si tarhonul si le taiem marunt apoi le presaram peste ciorba .
Se serveste calda cu smantana .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu paste scurte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|