Ciorba de zucchini si cus-cus

Postat de Valclaudia in Ciorbe
6 Dec 2014 | 3439 vizualizari
Ciorba de zucchini si cus-cus

o ciorba usoara si foarte gustoasa

Ingrediente

  • 1 zucchini
  • 2 ardei bulgaresti verzi (cu un grad usor de iuteala)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras rosu
  • 50 gr. cus-cus
  • 1 borcan de 400 gr. zarzavat pentru iarna (morcov, telina, ardei,pastarnac)
  • 2-3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 foaie de dafin
  • cateva bobite de mustar
  • cateva boabe de piper negru
  • frunze de patrunjel

Mod de preparare

Curatam si spalam ceapa si ardeiul, le taiem cubulete/ rondele.

Spalam dovlecelul, il taiem bucatele.

Punem in oala 2-3 linguri de ulei, sotam ceapa si ardeiul 2-3 minute, adaugam bobitele de mustar, cele de piper negru, apoi bucatelele de zucchini si continutul borcanului de zarzavat pentru ciorbe.

Adaugam cca 2,5l apa rece, lasam sa fiarba ciorba la foc potrivit (cca 15 minute), pana se inmoaie bucatile de zucchini.

Adaugam in ciorba cus-cusul si foaia de dafin, gustam si mai adaugam sare si piper dupa gust, lasam sa mai clocoteasca incet ciorba pana se umfla cus-cusul (cca 5-7 minute), oprim focul, presaram verdeata tocata si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de zucchini si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ciorba de vitel cu legume si tarhon

Postat de merisor67

Ciorba de vitel cu legume si tarhon

Portionam carnea si o spalam bine. Punem un vas cu apa si putina sare pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam carnea in el. Lasam carnea sa fiarba 10-15 minute pana incepe sa...

Citeste continuarea

Ciorba de pui cu smantana

Postat de Dya

Ciorba de pui cu smantana

Taiem pieptul de pui, in cuburi mici. Le punem la fiert in 2-3 litri de apa rece, adunand spuma formata ori de cate ori este necesar. Adaugam legumele tocate marunt si le fierbem la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2014, 17:58
O ciorbiță care-mi place!
la 06.12.2014, 18:40
O ciorbica pe gustul meu!
la 06.12.2014, 18:59
Buna ciorbica!
la 06.12.2014, 19:00
la 06.12.2014, 19:27

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking