Ciorba din burta de vitel

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
28 Dec 2018 | 4638 vizualizari
Ciorba din burta de vitel

 ,, Reteta  romaneasca " De mult timp nu am gasit o bucata de burta atat de frumoasa. In ideea de a  reduce consumul de oua, am renuntat la ele. Culoarea galbena frumoasa a fost obtinuta cu ajutorul pudrei de turmeric si a mustarului. Ouale dau consistenta si ingroasa zeama. Nu am regretat lipsa lor. Tot mustarul a preluat aceasta. Sunt multumita ca am preparat o ciorba de burta mai usoara.

Ingrediente

  • 1.5 kg burta vitel [bucata intreaga ]
  • 500 ml smantana
  • 3 foi dafin
  • 1 lingura piper negru boabe
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1 felie telina
  • 4 ardei iuti [ verzi ,rosii ]
  • 6 catei usturoi
  • 6 linguri otetde mere .
  • 3 linguri mustar iute
  • 1 lingurita rasa pudra turmeric
  • sare

Mod de preparare

  1.  Bucata de burta de vitel se spala cu apa calduta si se puna sa de un clocot in apa cu putin otet si sare .
  2. Dupa 10 minute se arunca apa .
  3. Intre timp se curata si se spala legumele .
  4. Burta de vitel se pune la fiert din nou in apa cu sare ,foi dafin , piper boabe , morcov , telina si ceapa .
  5. Fierbeti cam 40 minute . Incercati daca este fiarta .
  6. Atentie ! nu fierbeti burta in exces . In acest caz ea devine gelatinoasa si la taiere fasiile se vor sfarma .
  7. Se scoate burta si se lasa sa se raceasca usor .
  8. Se imparte burta in bucati de 5 cm . Acestea se taie in fasii cu grosimea de 1 cm -asemanatoare cu taiteii lati .
  9. Strecurati zeama in care a fiert burta de vitel .
  10. Intr-un bol se amesteca smantana cu mustar si pudra de turmeric .
  11. Acest amestec se dilueaza cu zeama calduta .
  12. In zeama care inca fierbe la foc mic se pune usturoiul pisat si doi ardei iuti taiati rondele
  13. Eu am mai pus morcovul si telina taiate marunt . Puteti renunta la acestea daca nu va plac .
  14. Adugati amestecul cu compozitia cu smantana si8 amestecati .
  15. Opriti focul . Acriti cu putin otet .Gustati si sarati , piparati , acriti daca mai este cazul .

                              Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din burta de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba cu perisoare de pui , smantana si kapia

Postat de mihaelar63

Ciorba cu perisoare de pui , smantana si kapia

Spalati, curatati si taiati bucati legumele : morcovul , ceapa si telin [ nu conteaza forma , cam de 2-3 cm ]. Tocati legumele cu ajutorul blenderului vertical atasand la acesta...

Citeste continuarea

Ciorba de oase de porc cu zeama de varza

Postat de gicuta69

Ciorba de oase de porc cu zeama de varza

Spalam oasele bine si le punem intr-o oala la fiert. Indepartam spuma care se formeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic. Cand a fiert carnea de pe oase, adaugam legumele congelate si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2018, 17:50
Ce pofta mi s-a facut....
la 28.12.2018, 17:52
la 28.12.2018, 18:00
buna buna
la 28.12.2018, 18:17
Foarte bine arata, doar ca mie nu imi place!
la 28.12.2018, 18:22

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking