Ciorba dulce-picanta cu ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de merisor67 in Slow Cooker
13 Mar 2016 | 2664 vizualizari
Ciorba dulce-picanta cu ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Această ciorbă dulce-picantă cu ardei copt, face parte din categoria mâncărurilor de post și este preparată la aparatul de gatit la temperaturi reduse slow cooker Crock-Pot. Aparatul slow cooker Crock-Pot prepară mâncărurile încet așa încât ingredientele folosite iși păstrează gustul și aroma.  

Ingrediente

  • 1 ceapă galbenă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 3-4 ardei copți(capia și gogoșari)
  • 1 ceșcuță orez
  • 1 ceșcuță mazăre congelată
  • 50 ml ulei de măsline
  • 150 g roșii cu zarzavat pentru ciorbe
  • 3 frunze busuioc
  • un praf cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 1 cațel de usturoi
  • 1 ardei iute
  • sare după gust

Mod de preparare

Curățăm legumele, le tocăm în cuburi și le punem în vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital.

Adăugăm și mazarea congelată și orezul, apoi completăm cu apă cât să umplem 3/4 din capacitatatea vasului.

Adăugăm și o linguriță de sare, acoperim vasul cu capacul din dotare și conectăm aparatul la sursa de tensiune.

Selectăm modul Slow pentru 4 ore.

 Cu 30 de minute înainte de expirarea timpului, punem uleiul de masline intr-o tigaie, pe foc, împreuă cu un cățel de usturoi strivit și frunzele de busuioc rupte.

Adăugăm roșiile pentru ciorbă, o foaie de dafin și un praf de cimbru și le amestecăm bine pe foc până se întrepatrund aromele, 5-6 minute, apoi scoatem foaia de dafin și adaugăm acest sos în ciorba din vas, amestecandu-l bine printre restul ingredientelor.

La final, după deconectarea aparatului de la sursa de tensiune, adăugăm pătrunjelul verde tocat mărunt și rondele de ardei iute.

Este foarte gustoasă această ciorbă dulce-picantă cu ardei copt, iar dacă se dorește și ușor acrișoară, se poate potrivi gustul cu zeama de lămâie sau oțet, în timpul servirii.

Avantajul gătirii la acest aparat, pe langă cel de  a-și păstra gustul ingredientele folosite, mai este și acela ca își va face treaba  nesupravegheat, timp în care noi ne putem vedea de alte indeletniciri, putem să mergem la piață, în vizită, sau chiar la muncă, iar când venim acasă, găsim mâncarea gata preparată, poate doar sa o mai asezonăm cu câte ceva, după gust.

Sper să vă fie de folos rețeta mea de ciorbă dulce-picantă cu ardei copt!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba dulce-picanta cu ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Rulada de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de privatelaura

Rulada de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Fleica nu trebuie sa fie foarte grasa si nici foarte groasa. Eu am crestat-o in zona in care mi s-a parut mai groasa. Am pus cateva rosii din conserva, rosii care aveau ulei de masline, si am...

Citeste continuarea

Papricas de pui la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Papricas de pui la slow cooker Crock-Pot

Aripile de pui le-am taiat in doua, le-am clatit bine si le-am pus in vasul slow cookerului Crock-Pot . Punem condimentele, stropim cu ulei de masline, apa cat sa acopere, adaugam si ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2016, 12:09
Mmmm, ce as manca si eu o portie!
la 13.03.2016, 12:13
Bună o fi!
la 13.03.2016, 12:23
eu chiar as savura, chiar mi-e foame! iti dai seama ca daca i-ai tras si gust picant, eu sunt fan!
la 13.03.2016, 12:27
As servi o portie de ciorbica buna buna de tot!
la 13.03.2016, 12:39
Interesat, vreau sa gust si eu, daca voi inca miscati dupa iuteala..;-bd

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking