Ciorba "Fidelicioasa"

Postat de Pungasa_Rogue in Ciorbe
7 Noi 2015 | 5138 vizualizari
Ciorba "Fidelicioasa"

Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc" va prezint o idee care ii apartine tatalui meu. El se gandeste mereu ce mancaruri sa mai facem si cum sa iasa cat mai bune. Eu nu sunt amatoare de ciorbe, dar asta pot sa va spun ca imi place tare mult. Stiu, o sa spuneti ca e cu E-uri si mai stiu eu ce, dar ganditi-va ca E-uri sunt pana si in paine, iar poluarea care ne inconjoara (din apa, aer si sol) face ca si legumele, fructele si chiar animalele sa fie poluate. Este un ciclu inevitabil.

Ingrediente

  • 150 g de mix de mazare, morcov cubulete si porumb, congelate;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • doi ardei verzi;
  • o tija de apio;
  • 3 fire de praz;
  • 300 g cartofiori;
  • circa 2 l apa;
  • 4-5 linguri ulei;
  • un plic de Maggi Fidelicios cu gust de pui (60 g);
  • un plic de Maggi Fidelicios cu gust de pui picant (60 g);
  • doua linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • doua fire de patrunjel;
  • doua fire de leustean;
  • sare.

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-o oala.

Ceapa se curata de foi si se spala.

Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie pe jumatate).

Ardeii se taie in jumatati, se curata de seminte si se spala.

Tija de apio se spala.

Prazului i se indeparteaza moatele si eventualele foi vestede, apoi se spala.

Cartofiorii se curata de coaja si se spala.

Cand apa da in clocote se adauga toate legumele, atat cele proaspete, cat si cele congelate, impreuna cu uleiul si putina sare.

Dupa ce fierb, legumele mari se scot si se arunca (in afara de morcov si cartofiori), se completeaza cu apa daca este necesar si se adauga condimentele din plicurile Maggi si rosiile pregatite pentru iarna. Cand ciorba da in clocote, se adauga fideaua din plicurile de Maggi si se potriveste de sare. Se mai lasa decat 2-3 minute pe foc, apoi se pune patrunjelul si leusteanul, spalate si tocate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba "Fidelicioasa"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba pe pui cu fasole fideluta si dovlecel

Postat de Constelatialeu

Ciorba pe pui cu fasole fideluta si dovlecel

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am fost in gradina si am luat ceapa verde, fasolea fideluta, dovleceii si mararul. Amestecul de morcov, pastarnac si ardei l-am pus in apa rece sa mai...

Citeste continuarea

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

Postat de merisor67

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

Spălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2015, 17:47
ce culoare frumoasa are
la 07.11.2015, 17:50
Multumesc, Bya E tare buna!
la 07.11.2015, 17:54
Ce bunatate!
la 07.11.2015, 17:56
Eu am renuntat de cativa ani la astfel de adaosuri, dar ai dreptate,,, se gasesc in orice, din pacate!
la 07.11.2015, 18:00
DYA, din cand in cand eu zic ca mai merge si ceva "interzis"

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking