Ingrediente
500 g carne de care aveti ,preferabil cu os
- 1,5 kg supa de de oase sau de legume
- 2 linguri ulei
- 500 gr varza murata trecuta sub jet de apa si tocata la robot /masina de tocat
- 2 morcovi dati prin razatoare
- 1 ceapa mare tocata
- 3-4 rosii mari coapte ,date prin razatoarea mare sau 3 linguri pasta de tomate
- 3 cartofi mari
- 4 linguri de mei spalat
- 1 catel usturoi
- 1 foaie dafin
- Sare
- Piper
- Marar pentru ornat (optional)
- Smantana la servit
Mod de preparare
Carnea cu os o punem la fiert, spumam, cand carnea este gata o scoatem pe un platou adaugam varza murata si fierbem 1,5 ore, pentru a scurta timpul eu am folosit oala minune si am injumatatit timpul, adaugam meiul, lasam la fiert foc mic, separate fierbem cartofii intregi cu putina sare. Cartofii cand s-au fiert ii scoatem si-i strivim cu o furculita, adaugam in oala cu ciorba.
intr-o tigaie calim ceapa in 2 linguri ulei, cand ceapa a devenit sticloasa si a capatat o culoare usor aramie adaugam morcovul, mai calim putin 1 minut apoi adaugam rosiile. Lasam 2 minute si apoi adaugam in oala cu ciorba.Scoatem carnea de pe oase si o adaugam si pe ea in ciorba.
Completam cu supa de legume sau apa cam 2 l lasam 15 minute la fiert, potrivim de sare si piper, adaugam foaia de dafin si catelul de usturoi zrobiti,oprim flacara.
Servim cu smantana si ornam cu marar tocat marunt. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba hutulilor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|