Ciorba poloneza de miel cu varza creata si linte rosie

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
5 Iul 2019 | 1776 vizualizari
Ciorba poloneza de miel cu varza creata si linte rosie

Aceasta reteta de ciorba -zupa[in original] este inspirata de emisiunile culinare ale chefului polonez Tomasz Jakubiek. Acesta colinda Polonia ca sa aduca la suprafata si sa promoveze retete traditionale locale .Bineinteles aceasta zupa se prepara intr-o zona de munte unde ocupatia principala este oieritul .

Ingrediente

  • 1 bucata costita miel [500 gr ]
  • 1/2 varza creata [1 kg ]
  • 4 linguri linte rosie
  • 3. morcovi tineri
  • 3 cepe verzi
  • 2 linguri ulei-untura de porc in reteta originala
  • 1 lingura cu varf pasta rosii
  • 1 lingura rasa boia rosie
  • 1 crenguta uscata marar
  • 10 boabe coriandru -sau piper boabe
  • piper negru macinat
  • sare

Mod de preparare

  1. Costita de miel se spala si se taie in bucati mai mici [ cam de trei degete latime ] 
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Morcovii se taie rondele. Ceapa se marunteste.
  4. Costita se sareaza si se pipareaza usor.
  5. Prajiti costita in ulei. Cand aceasta incepe sa se rumeneasca, adaugati morcovii si ceapa.
  6. Condimentati cu sare , piper si boia afumata .
  7. Se adauga  si pasta de rosii .Se aduga tija de marar si boabele de coriandru .
  8. Turnati deasupra 2 l apa si lasati la fiert 20 minute.
  9. Carnea trebuie sa fie aproape patrunsa .
  10. In acest moment se pune la fiert varza taiata fideluta si lintea rosie .
  11. Eu mai fierb inca 10 minute . Imi place varza mai ,, a la dente "' :D
  12. Gustati si sarati , acriti , condimentati daca mai doriti .
  13.   Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba poloneza de miel cu varza creata si linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

Postat de Ksenya

Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

  Pieptul de rata il crestam, saram si piperam apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, cate 4-5 minute pe ambele parti. Il scoatem si-l dam deoparte pentru...

Citeste continuarea

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

Postat de Ksenya

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

Puneti nautul la hidratat minim 12 ore. Eu l-am preparat cu o zi inainte Spalati nautul si-l puneti la  fiert 60-90 minute pana bobul este bine fiert. Intr-o oala pentru supa, adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2019, 11:45
la 05.07.2019, 12:29
Aș gusta și eu o ciorbiță poloneză...!
la 05.07.2019, 12:30
buna buna
la 05.07.2019, 14:27
Ce bunatate!
la 05.07.2019, 15:17

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking