Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa

Postat de Ksenya in Supe/Ciorbe
31 Aug 2023 | 4413 vizualizari
Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa

Am tot zis ca postez si varianta tatareasca a supei Shurpa. O supa revigoranta simplu de gatit si foarte buna . La aceasta supa toate legumele se taie bucati mari. In alte zone se scoate carnea pe un platou si se mananca separat de aia probabil unii o prefera ca supa antimahmureala.  Pentru Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa avem nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de berbecut, rosii, cartofi, ardei, morcovi, ceapa, verdeata. Varianta uzbeka o gasiti aici.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa
  • 500 g de carne berbecut portionata in bucati potrivite
  • 3- rosii taiate bucati mari
  • 5 cartofi potriviti
  • un ardei gras
  • un morcov mare
  • 2 cepe
  • o foaie dafin
  • cateva boabe de piper
  • Verdeata dupa gust (marar,patrunjel,frunze coriandru)
  • Sare piper dupa gust

Mod de preparare

 Iata cum se prepara Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa

Carnea am spalat-o si am pus-o intr-o oala cu apa rece si am pus-o pe foc.

Dupa ce a clocotit putin, cam 3 minute, am clatit carnea si i-am schimbat apa.

Am adaugat o ceapa intreaga, foaia de dafin, boabele de piper si am lasat-o la fiert.

Am testat cu o furculita carnea si cand furculita a intrat usor in carne, am scos ceapa intreaga, am adaugat morcovul taiat rondele si am lasat la fiert cam 8 minute,apoi am adaugat cealalta ceapa tocata semiluna si cartofii bucati mari.

Cand cartofii s-au fiert, am adaugat rosiile taiate bucati mari felii si ardeiul gras taiat tot bucati mari.

Am lasat la foc mic inca 10 minute.

Supa este gata.

Se serveste cu verdeata preferata si ardei iute.

Vezi si reteta de Supa ruseasca de peste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de ardei umpluti cu carne de vitel

Postat de mihaelar63

Ciorba de ardei umpluti cu carne de vitel

Legumele se curata si se spala. Taiati legumele in sferturi si apoi in bucati mai mici. Legumele se maruntesc cu ajutorul robotului. Le puteti razui pe razatoarea mare....

Citeste continuarea

Bors taranesc de coada de vitel II

Postat de Ksenya

Bors taranesc de coada de vitel II

  Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata. Adaugam radacina de patrumjel, telina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2023, 22:07
la 13.09.2023, 22:04
Savuroasă!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking