Ingrediente
- 500 gr cartof alb
- 200 gr morcov
- 1 buc ceapa rosie
- 70 gr telina apio
- 3 catei usturoi
- 10 ml ulei
- 750 ml stoc de legume
- 350 gr mazare boabe din conserva
- 120 ml smantana de gatit
- 100 ml vin alb
- 1 lingura amidon alimentar
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita rozmarin uscat
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita praf de nucsoara
- 1 lingurita boia afumata
- 1 lingurita fulgi de ardei iute
- dupa gust sare
- dupa gust piper alb macinat
Mod de preparare
Ceapa, telina, usturoiul se taie marunt, cartofii se curata si se taie in cubulete, morcovii se taie in rondele.
Se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si se caleste 3-4 minute, amestecand continuu. Se adauga morcovii, cartofii, telina, usturoiul si toate ierburile si condimentele si se lasa la calit 2 minute
Se adauga stocul de legume, se da la foc mare si se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se adauga mazarea si se lasa la fiert pana cand toate legumele sunt fierte.
Intr-un castron amestecam foarte bine amidonul cu smantana de gatit. Se adauga peste ciorba impreuna cu vinul alb si se mai lasa la fiert 3-4 minute.
Daca o doriti mai lichida adaugati stoc sau apa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba putin picanta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|