Ciorba putin picanta

Postat de dantes in Ciorbe
24 Mar 2021 | 2246 vizualizari
Ciorba putin picanta

O ciorba gustoasa si satioasa

Ingrediente

  • 500 gr cartof alb
  • 200 gr morcov
  • 1 buc ceapa rosie
  • 70 gr telina apio
  • 3 catei usturoi
  • 10 ml ulei
  • 750 ml stoc de legume
  • 350 gr mazare boabe din conserva
  • 120 ml smantana de gatit
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita praf de nucsoara
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper alb macinat

Mod de preparare

Ceapa, telina, usturoiul se taie marunt, cartofii se curata si se taie in cubulete, morcovii se taie in rondele.

Se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si se caleste 3-4 minute, amestecand continuu. Se adauga morcovii, cartofii, telina, usturoiul si toate ierburile si condimentele si se lasa la calit 2 minute

Se adauga stocul de legume, se da la foc mare si se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se adauga mazarea si se lasa la fiert pana cand toate legumele sunt fierte.

Intr-un castron amestecam foarte bine amidonul cu smantana de gatit. Se adauga peste ciorba impreuna cu vinul alb si se mai lasa la fiert 3-4 minute.

Daca o doriti mai lichida adaugati stoc sau apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba putin picanta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba cu pulpa de porc si afumatura

Postat de Patricia_Iordache_79

Ciorba cu pulpa de porc si afumatura

Spalam carnea si o taiem cubulete. O punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce si-a schimbat culoarea o scoatem pe o farfurie. Taiem costita pe marginea oaselor. Tocam ceapa marunt,...

Citeste continuarea

Ciorba de coaste de porc

Postat de MotanLaOale

Ciorba de coaste de porc

Coastele se spala. Ceapa se curata si se toaca. Zarzavatul se curata si se toaca. Ardeii se se curata si se taie patratele. Cartofii se cutata si se taie cuburi. Rosiile se spala si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2021, 14:33
Consistenta ciorbita !!!!!
la 24.03.2021, 15:20
la 24.03.2021, 15:27
la 24.03.2021, 18:09
Buna!
la 24.03.2021, 18:10
E buna si picanta

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking